ÇITIR KADAYIFLI PRENSES TATLISI
İnsanlara karşı iyi niyetli ol ama kimsenin iyi niyetini kullanmasına izin verme.
İnsanlara karşı affedici ol ama kimseye aynı hataları yapma lüksü verme.
İnsanlara karşı yapıcı ol ama sen hiç kimseye güvenme...
-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar çok lezzetl,i hafifmi hafif mis gibi limon kokulu üzeri ve altı çıtır çıtır kadayıf kaplı enfes bir lezzet mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Üstelik yapımıda çok pratik. Çıtır kadayıflı irmik tatlısını yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum.
Çıtır kadayıflı prenses tatlısı nasıl yapılır?
MALZEMELER
200 Gram taze kadayıf
3 Yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Muhallebisi için:
4 Su bardağı süt
5 Yemek kaşığı irmik
1 Yemek kaşığı buğday nişastası (kaşık çok tepeli olmayacak)
5 Yemek kaşığı şeker
1 Limon kabuğu rendesi yada 1 pak vanilya
YAPILIŞI:
*Öncelikle kadayıfı poşetleyip, 1 gün önceden dondurucuya koyun.
*Ertesi gün dolaptan alıp poşetiyle birlikte ovalayarak kırılıp ufalmasını sağlayın.
*Yada kadayıfları tazeyken bıçak yardımı ile doğrayarak ufaltın.
*Teflon tavaya sıvıyağı koyun üzerine kadayıfları ekleyip kavurun.
*Kadayıfın rengi dönünce üzerine şekeri ekleyin ve 10 dakika daha karıştırarak kavurun.
*Kadayıflar tavanın ısısıyla yanmasın diye başka bir kaba alın.
*Bir tencereye irmik, nişastave nişastayı alın ve karıştırın.
*Üzerine sütü ekleyip son olarak limon kabuğu rendesi yada vanilya ekledikten sonra ocağa alın.
*Karıştırarak muhallebiyi pişirin.
*Kavrulmuş kadayıfın yarısını kelepçeli kalıba yada tepsiye döşeyin.
*Pişen muhalllebiyi kadayıfların üzerine döküp yayın.
*En üste de kalan kavrulmuş kadayıfları döşeyin.
*Oda ısısında ılıdıktan sonra en az 2 saat dolapta soğutun.
*Dilimleyerek servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
NOT:
*Muhallebiyi irmiksiz sade olarak da yapabilirsiniz.
*Kadayıf fazla gelirse bir kavanoza koyup saklayın. Daha sonra kullanırken kolaylık oluyor.
*Eğer isterseniz hazır kızarmış kadayıf alıp kullanabilirsiniz.
*Muhallebinizin aromasını nasıl seviyorsanız ister damla sakızı, ister vanilya ister limon kabuğu kullanabilirsiniz.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder