English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

11 Aralık 2017 Pazartesi

ÇITIR KADAYIFLI PRENSES TATLISI

ÇITIR KADAYIFLI PRENSES TATLISI

İnsanlara karşı iyi niyetli ol ama kimsenin iyi niyetini kullanmasına izin verme.
İnsanlara karşı affedici ol ama kimseye aynı hataları yapma lüksü verme.
İnsanlara karşı yapıcı ol ama sen hiç kimseye güvenme...
-----------------------------------------------------------

Merhaba arkadaşlar çok lezzetl,i hafifmi hafif mis gibi limon kokulu üzeri ve altı çıtır çıtır kadayıf kaplı enfes bir lezzet mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Üstelik yapımıda çok pratik. Çıtır kadayıflı irmik tatlısını yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum.
Çıtır kadayıflı prenses tatlısı nasıl yapılır?

MALZEMELER
200 Gram taze kadayıf
3 Yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Muhallebisi için:
4 Su bardağı süt
5 Yemek kaşığı irmik
1 Yemek kaşığı buğday nişastası (kaşık çok tepeli olmayacak)
5 Yemek kaşığı şeker
1 Limon kabuğu rendesi yada 1 pak vanilya



YAPILIŞI:
*Öncelikle kadayıfı poşetleyip, 1 gün önceden dondurucuya koyun.
*Ertesi gün dolaptan alıp poşetiyle birlikte ovalayarak kırılıp ufalmasını sağlayın.
*Yada kadayıfları tazeyken bıçak yardımı ile doğrayarak ufaltın.
*Teflon tavaya sıvıyağı koyun üzerine kadayıfları ekleyip kavurun.
*Kadayıfın rengi dönünce üzerine şekeri ekleyin ve 10 dakika daha karıştırarak kavurun.
*Kadayıflar tavanın ısısıyla yanmasın diye başka bir kaba alın.
*Bir tencereye irmik, nişastave nişastayı alın ve karıştırın.
*Üzerine sütü ekleyip son olarak limon kabuğu rendesi yada vanilya ekledikten sonra ocağa alın.
*Karıştırarak muhallebiyi pişirin.
*Kavrulmuş kadayıfın yarısını kelepçeli kalıba yada tepsiye döşeyin.
*Pişen muhalllebiyi kadayıfların üzerine döküp yayın.
*En üste de kalan kavrulmuş kadayıfları döşeyin.
*Oda ısısında ılıdıktan sonra en az 2 saat dolapta soğutun.
*Dilimleyerek servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.



NOT:

*Muhallebiyi irmiksiz sade olarak da yapabilirsiniz.
*Kadayıf fazla gelirse bir kavanoza koyup saklayın. Daha sonra kullanırken kolaylık oluyor.
*Eğer isterseniz hazır kızarmış kadayıf alıp kullanabilirsiniz.
*Muhallebinizin aromasını nasıl seviyorsanız ister damla sakızı, ister vanilya ister limon kabuğu kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...