FINDIKLI BURMA BAKLAVA
İnsanlar sevdiği kişiler hat yaptıklarında değil;
onlara dair umutları kalmadıklarında vazgeçerler...
-----------------------------------------------------------
Kadına verebileceğin hediye hiç bir hediye sana duyabileceği güven kadar değerli olamaz.
Sen sn ol;
Kadının güvenini asla incitme....
-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar, genel olarak ev baklavası hazır baklavalardan çok daha lezzetli gelmştir bana. İşin içerisine birde bol fındık girdiyse tam bir lezzet bombası halıne geliyor. Ben bu baklavayı neredeyse 2 yıl önce yapmıştım ve bu şekilde rulo olarak sarıp dilimleyerek şekil vermiştim. Sizler istersenız normal baklava gibi tepsiye döşeyip dilimleyerek de pişirebilirsiniz.
Fındıklı baklava nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Adet yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı su
1 Paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3,5 Su bardağı su
3 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
2 Yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 Çay bardağı sıvıyağ
İçi için:
300 Gram fındık
Açmak için:
Nişasta
YAPILIŞI:
*Şekeri ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
*Yaklaşık 20 dakika sonra limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
*Baklava hamuru için yoğurt, su ve yumurtayı yoğrma kabına alıp karıştırın.
*Üzerine kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve nişastalı tabakta 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin.
*Bezeleri olabildiğince ınce açmaya gayret edin.
*İlk açtığınız yufkanın üzerine rondodan irice çekilmiş fındığı serpin.
*İkinci açtığınız yufkayıda ilk açtığınız yufkanın üzerine serin.
*Yufkayı sararak rulo haline getirin ve yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirin.
*Hamur bitene kadar bu işleme tekrar edin.
*Sonra baklavaları bir bıçak yardımı ile iki parmak kalınlığında dilimleyin.
*Baklavaların üzerine erititilip ılımış tereyağı ve sıvıyap karışımını gezdirin.
*180 Derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
*Ilık atatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.
*Üzerini kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder