English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

11 Mart 2018 Pazar

KOKOSTAR PASTA

KOKOSTAR PASTA

Merhaba arkadaşlar bir çok kişinin deneyip memnun kaldığı cocostar pastayı ben, henüz deneyebildim. Çok da sevdim. Altındaki nemli kek, üzerindeki cocstar karışımı, ve en üstte bol çikolata ile enfes bir pasta oldu. Çikolata ve hindistan cevizi severler bu pastayı mutlaka denemeli. Yapımı da oldukça kolay. Misafirlerin,z sevdikleriniz ve gün masalarınız için muhteşem bir tarif kesinlikle tavsiye ederim. Mutlu, keyifli günler dilerim. Sevgiyle kalın ve hayata dair umutlarınızı hiç bir zaman yitirmeyin. Çünkü her kötü günün ardından gelecek olan güzel günler vardır. Yeter ki inanın.
Kokostar pasta nasıl yapılır?



MALZEMELER:

Pandispanyası için:
3 Yumurta
1 Çay bardağı şeker
1 Yemek kaşığı sıcak su
2 Yemek kaşığı kakao ve un ( 1 Su bardağına 2 yemek kaşığı kakaoyu koyup üzerini un ile doldurun. Toplam 1 su bardağı olacak.
Yarım paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:
1 Su bardağı süt

Kokostar kısmı için:
1 Paket kremşanti
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
2 Su bardağı hindistan cevizi
2 Yemek kaşığı pudra şekeri



Çikolatalı ganaj için:

200 Ml krema
120 Gram bitter yada sütlü çikolata

YAPILIŞI:
*Öncelikle pandispanyayı hazırlayın. Çırpma kabına yumurtaları alıp şekeri de ekleyerek beyazlayana kadar çırpın. (yaklaşık 2-3 dakika)
*1 Yemek kaığı sıcak suyu da ekleyip karıştırın. Kakao,un karışımını ve kabartama tozunu eleyerek, ekleyin ve karıştırın.
*Hamuru 24 cm çapındaki kelepçeli bir kalıba dökün.
*180 Derecede 20 dakika pişirin. Kürdan ile test yaptıktan sonra fırından alın.
*Ilıdıktan sonra çebmerden pandispanyayı çıkartın.

Kokostar kısmı için:
*Kremşantiyi süt ile çırpın. 1 Yemek kaşığı eritilip, ılıtılmış tereyağını ekleyip karıştırın.
*2 Yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip tekrar karıştırın.
*2 Su bardağı hindistan cevizini de ekleyip tekrar karıştırın.
*Pandispanyayı çember kalıbın içerisine yerleştirin.
*1 Su bardağı sütü pandispanyanın üzerine gezdirin.
*Üzerine hazırladığınız cocostar kremayı yayın.
*Dolaba kaldırıp yaklaşık 1 saat dinlendirin.

Çikolatalı ganaj için:
*Kremayı küçük teflon bir tavaya koyup ocakta ılıtın.
*Üzerine kırılmış çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Kremanın kaynamasına izin vermeyin. Aksi halde çikolata kesilir.
*Karışımı pastanın üzerine döküp yayın.
*Dolapta en az 2 saat dinlendikten sonra pastanın üzerine eritilmiş çikolata sıkarak yada dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.








😉


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...