FIRINDA PIRASA DİLİMLERİ
Hani bazı insanlar vardır ya, birlikte yaşadığı, hayatını paylaştığı kişiyi, kendini zeki var sayarak kandırdığını zanneder. Ben o insanlara çok gülüyorum. Zeki olmak şeytan işidir. Önemli olan akıllı olmaktır ve aklını iyi değerlendirebilmektir.
Zekiyim diyerek, sinsice karşı tarafı kandırdığını düşünen insan, aptal ve zavallıdır...
Aslında zamanla hain pususuna kendisi düşüyor farkında değil. Doğru ve dürüst insanım yolu her daim açıktır...
Dürüstlükten kesinlikle vazgeçmeyin. Dürüstüm kaybediyorum diyenlerden olmayın. Dürüst insan hiç bir zaman kaybetmez kaybettiğini zanneder. Asıl olan; nasıl da kandırdım safı diye düşünerek kendini kazanmış olarak gören zavallı kişiliklerdir. Allah hepimizi sinsi, yalancı, ahlaksız, paragöz, sonradan görme, dedikoducu, başkalarının dolduruşuna gelen, seviyormuş gibi rol kesen, vicdansız, v.s insanlardan uzak tutsun. AMİN.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Selamun aleyküm arkadaşlar pırasa sevmeyen yetişkin ve çocuklar için lezzetine bayılacakları börek tadında fırında pırasalı dilimler tarifimi denemenizi tavsiye ederim.
Fırında pırasa dilimleri nasıl yapılır?
MALZEMELER:
Yarım çay bardağı bulgur
Yarım çay bardağı sıcak su
1 Çay bardağı sıvıyağ
4 Adet pırasanın beyaz kısımları (kalın olanları tercih edin)
1 Adet havuç
1 Sıvrı biber
3 Yemek kaşığı un (tepeli)
1 Paket kabartma tozu
3 Adet yumurta
Pul biber, karabiber
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
YAPILIŞI:
*Öncelikle yarım çay bardağı bulguru bir kaseye koyup üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekleyip ağzını kapatın ve bulgurların şişmesini sağlayın.
*Pırasanın beyaz kısımlarını temizleyip yıkayın ve doğrayın.
*Genişçe bir tavaya 1 çay bardağı sıvıyağı alın. Üzerine doğradığınız pırasaları, rendelenmiş havuç ve doğranmış sivri biberi ekleyip soteleyin. Soğuması için bir kenara alın.
*Karıştırma kabına harcı alın. Üzerine un, kabartma tozu ve yumurtaları ekleyip karıştırın.
*Son olarak ufalanmış peynir ve baharatları ekleyerek tekrar karıştırın.
*Peynir tuzsuz ise tuz eklemeyi unutmayın.
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcı yayın.
*Üzerine susam ve çörek otu serpin.
*200 Derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
*Ilıdıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder