FIRINDA KARNABAHAR
Karnabahar bakır,demir,manganez ve çinko bakımından çok zengin bir sebzedir.
Sağlık açısından oldukça faydalı olan karnabaharı sık sık tüketmekte fayda var. Kalp sağlığını koruyan, bağışıklık sistemini güçlendiren, kemik sağlığına ciddi anlamda katkıda bulunan karnabaharı bu şekilde tüketmekte oldukça lezetli.
-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar karnabaharı sevmeyen çocuklarınız için fırında karnabahar oldukça lezzetli. Daha önceleri de yumurtalı karnabahar kızartması paylaşmıştım. Onun lezzetine doyum olmadığı gibi buda harika bir lezzete sahip. Üzerindeki kaşar ile lezzet katbekat artıyor tabi. Üstelik yapımıda oldukça pratik.
Fırında karnabahar nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Orta boy karnabahar
Sosu için:
1 Su bardağı yoğurt
2 Adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
Pul biberi
Üzeri için:
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
YAPILIŞI:
*Karnabaharları bıçak yardımı ile çiçeklere ayırın. (ufaltın)
*Karnabaharı sirkeli suda 10 dakika bekletin.
*Sirkeli sudan alıp yıkadıktan sonra bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlamaya bırakın.
*Haşlanan karnabarları süzgeçten geçirin.
*Diğer yandan sos için ,öncelikle karıştırma kabına 1 bardak yoğurt, yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 tumurta,un,tuz ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın.
*Haşladığınız karnabaharları soson içerisine atın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına verin.
*İster 10 dakika fırında tutup alın. İster iyice kızarana kadar bekletin.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder