English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

17 Nisan 2018 Salı

FIRINDA KARNABAHAR

FIRINDA KARNABAHAR

Karnabahar bakır,demir,manganez ve çinko bakımından çok zengin bir sebzedir.
Sağlık açısından oldukça faydalı olan karnabaharı sık sık tüketmekte fayda var. Kalp sağlığını koruyan, bağışıklık sistemini güçlendiren, kemik sağlığına ciddi anlamda katkıda bulunan karnabaharı bu şekilde tüketmekte oldukça lezetli.
-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar karnabaharı sevmeyen çocuklarınız için fırında karnabahar oldukça lezzetli. Daha önceleri de yumurtalı karnabahar kızartması paylaşmıştım. Onun lezzetine doyum olmadığı gibi buda harika bir lezzete sahip. Üzerindeki kaşar ile lezzet katbekat artıyor tabi. Üstelik yapımıda oldukça pratik.
Fırında karnabahar nasıl yapılır?



MALZEMELER:
1 Orta boy karnabahar

Sosu için:
1 Su bardağı yoğurt
2 Adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
Pul biberi

Üzeri için:
Kaşar peyniri (rendelenmiş)


YAPILIŞI:
*Karnabaharları bıçak yardımı ile çiçeklere ayırın. (ufaltın)
*Karnabaharı sirkeli suda 10 dakika bekletin.
*Sirkeli sudan alıp yıkadıktan sonra bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlamaya bırakın.
*Haşlanan karnabarları süzgeçten geçirin.
*Diğer yandan sos için ,öncelikle karıştırma kabına 1 bardak yoğurt, yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 tumurta,un,tuz ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın.
*Haşladığınız karnabaharları soson içerisine atın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına verin.
*İster 10 dakika fırında tutup alın. İster iyice kızarana kadar bekletin.
*Afiyet şifalar olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...