TAHİNLİ PİDE
Susam farklı işlemlerden geçerek tahin elde edilir. Daha çok kış aylarında vücudu soğuk algınlığı , grip gibi rahatsızlıklardan korunmak için tüketilir.
Hücre yapısının dostu olan tahin diğer adıyla tahan ana maddesi susamdır . Susam yağ ve protein açısından çok zengin bir besin kaynağıdır.
Tahinin bir çok faydası olsuğu kadar şeker hastaları için oldukça zararlısır. Susamdan yapılan tahin şeker hastalıklarını şekerlerini aniden yükseltmektedir.
-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar tahin severler için hamuru yumuşacık lezzetli mi lezzetli ve yapımı çok pratik olan bu tarifimi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Çay saatlerinizi ve gün masalarını şenlendirecek bu nefis tahinli pidenin tahin kısmına biraz da pekmez ekleyerek lezzetini biraz daha arttırdım.
Tahinli pide nasıl yapılır?
MALZEMELER:
Hamuru için:
3 Su bardağı un
Yarım paket yaş maya yada 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 Su bardağı ılık süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1,5 Yemek kaşığı şeker
1 Adet yumurta (sarısı üzerine)
1 Çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 Su bardağı tahin
2 Yemek kaşığı pekmez (isteğe bağlı)
1,5 Çay bardağı şeker
1,5 Çay bardağı su
Ayırdığımız yumurtanın sarısı
Üzerine:
İsteğe bağlı ceviz, fındık
YAPILIŞI:
*Yoğurma kabına unu alın. Ortasını havuz gibi açın.
*Diğer malzemeleri ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Bu aşamada uzun yoğurmaya gayret edin ne kadar uzun yoğurursanız o kadar lezzetli olur.
*Un markasına göre değişiklik gösterebilir. İlave etmek gerekebilir.
*Eğer unu fazla gelirse elinizi hafif ıslatıp, iyice yedirerek yoğurun.
*Hamurun üzerini streç filmle kapatarak sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın.
*Bu arada şeker, tahin ve suyu bir kaba alın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve bir kenara alın. şekerin eridiğinden emin olmak için ara sıra karıştırın.
*Mayalanan hamurun gazı çıkması için tekrar yoğurun.
*Hamurdan 10 eşit parça bezeler alın.
*Her bir bezeyi tezgah üzerinde parmaklarınızı kullanarak havuz gibi açıp, şekil verin.
*Ortasına bastırarak inceltin kenarı hafif kalın kalacak.
*Hazırlanan hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
*Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün.
*Hazırladığınız tahin karışımından 3-4 tatlı kaşığı koyp kaşıkla düzeltin.
*Üzerlerine 1-2 tutam şeker serpin.
*180 Derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin.
*Fırından çıkan pidelerin üzeri bezle kapatılır ve arzuya göre sıcak yada soğuk tüketilir.
*Afiyet olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
20 Nisan 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder