LİMON AROMALI FIRIN SÜTLAÇ
Yarım yamalak bilgi ile alimlik taslamayın.
Karşı tarafı yargılayıp, eleştirmeden önce kendinize bir sorun, ben nasıl bir insanım, hatalarım nedir, neyi düzeltmem gerekir. Ne yapmam gerekirken neler yaptım diye öncelikle vicdanınızı sorgulayın ve sonra başkalarında hata arayın.
İnsanın kendisini sorgulayıp, öz eleştiri yapması gibi güzel bir davranış var mı?
-----------------------------------------------------------
Ben fırın sütlacın içerisine vanilya yerine limon kabuğu rendesi ekledim ferah ve mis kokulu bir lezzet ortaya çıktı. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Limon aromalı fırın sütlaç nasıl yapılır?
MALZEMELER::
2 Litre süt
4 Yemek kaşığı pirinç
1,5 Su bardağı su
1 Fiske tuz
1,5 Su bardağı şeker ben çok şekerli sevmiyorum siz damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.
3 Dolu yemek kaşığı nişasta (buğday-mısır farketmez)
3 Yumurta sarısı
Yarım çay bardağı su
1 Limon kabuğu rendesi yada 2 paket
vanilya
YAPILIŞI:
*Öncelikle geniş bir tencereye 1,5 su bardağı suyu alın üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyip yumuşayana dek pişirin.
*Pişen pirinçlerin üzerine 2 litre sütü boşaltın ve bir fiske tuz attıktan sonra ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. (dikkat edin taşmasın)
*Süt kaynadıktan sonra üzerine şekeri ekleyip karıştırın.
*Bir kaseye 3 yumurta sarısını alın üzerine 3 yemek kaşığı dolusu nişastayı ekledikten sonra yarım çaybardağı su ilave ederek iyice karıştın ve kıvamını açın. Dikkat edin topak kalmasın. Kalırsa da süzgeç yardımı ile süzerek bir başka kaseye alın.
*Kısık ateşte kaynamakta olan sütlacın içerisine yumurtalı karışımı ilave edin. Ve hızlıca karıştırın ki topaklanma olmasın. (çırpma teliyle de karıştırabilirsiniz)
*Yaklaşık 3-4 dakika piştikten sonra ister limon kabuğu rendesi ister vanilya ekleyerek tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
*Isıya dayanıklı borcam yada fırın kaplarına sütlaçları doldurun.
*10 Dakika kadar bekletip üzerinin kaymak tutmasını sağlayın.
*Fırın tepsisine sütlaç kaselerini yerleştirin ve tepsinin kenarından dökerek yarısına gelecek şekilde tepsinin içini su ile doldurun.
*Önceden sıtılmış 250 derece üst ayarda sütlaçlar kızarana dek pişirin.
*Dikkatli olun aniden yanabilir.
*Kızaran sütlaçları fırından alıp soğumaya bırakın ve iyice soğuması için dolaba kaldırın.
*Servis ederken üzerine fındık ve terçın serpebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder