English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

19 Haziran 2018 Salı

LİMON AROMALI FIRIN SÜTLAÇ

LİMON AROMALI FIRIN SÜTLAÇ

Yarım yamalak bilgi ile alimlik taslamayın.
Karşı tarafı yargılayıp, eleştirmeden önce kendinize bir sorun, ben nasıl bir insanım, hatalarım nedir, neyi düzeltmem gerekir. Ne yapmam gerekirken neler yaptım diye öncelikle vicdanınızı sorgulayın ve sonra başkalarında hata arayın.
İnsanın kendisini sorgulayıp, öz eleştiri yapması gibi güzel bir davranış var mı?
-----------------------------------------------------------
Ben fırın sütlacın içerisine vanilya yerine limon kabuğu rendesi ekledim ferah ve mis kokulu bir lezzet ortaya çıktı. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Limon aromalı fırın sütlaç nasıl yapılır?



MALZEMELER::
2 Litre süt
4 Yemek kaşığı pirinç
1,5 Su bardağı su
1 Fiske tuz
1,5 Su bardağı şeker ben çok şekerli sevmiyorum siz damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.
3 Dolu yemek kaşığı nişasta (buğday-mısır farketmez)
3 Yumurta sarısı
Yarım çay bardağı su
1 Limon kabuğu rendesi yada 2 paket
vanilya


YAPILIŞI:
*Öncelikle geniş bir tencereye 1,5 su bardağı suyu alın üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyip yumuşayana dek pişirin.
*Pişen pirinçlerin üzerine 2 litre sütü boşaltın ve bir fiske tuz attıktan sonra ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. (dikkat edin taşmasın)
*Süt kaynadıktan sonra üzerine şekeri ekleyip karıştırın.
*Bir kaseye 3 yumurta sarısını alın üzerine 3 yemek kaşığı dolusu nişastayı ekledikten sonra yarım çaybardağı su ilave ederek iyice karıştın ve kıvamını açın. Dikkat edin topak kalmasın. Kalırsa da süzgeç yardımı ile süzerek bir başka kaseye alın.
*Kısık ateşte kaynamakta olan sütlacın içerisine yumurtalı karışımı ilave edin. Ve hızlıca karıştırın ki topaklanma olmasın. (çırpma teliyle de karıştırabilirsiniz)
*Yaklaşık 3-4 dakika piştikten sonra ister limon kabuğu rendesi ister vanilya ekleyerek tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
*Isıya dayanıklı borcam yada fırın kaplarına sütlaçları doldurun.
*10 Dakika kadar bekletip üzerinin kaymak tutmasını sağlayın.
*Fırın tepsisine sütlaç kaselerini yerleştirin ve tepsinin kenarından dökerek yarısına gelecek şekilde  tepsinin içini su ile doldurun.
*Önceden sıtılmış 250 derece üst ayarda sütlaçlar kızarana dek pişirin.
*Dikkatli olun aniden yanabilir.
*Kızaran sütlaçları fırından alıp soğumaya bırakın ve iyice soğuması için dolaba kaldırın.
*Servis ederken üzerine fındık ve terçın serpebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...