MEYVELİ HAŞHAŞLI ISLAK KURABİYE
*Bazıları seni öyle bir şaşırtır ki;
değişerek mi o hale geldiklerini yoksa aslında hep mi öyle olduklarını asla anlayamazsın.
*Belki bir dua, çokça dua, kalpten edilmiş dua kötü niyetlilerden korumuştur.
*Edep edinebileceğin en değerli giysidir. ne zamanla eskir, ne de modası geçer...
-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar görselliği ile sizin ve misafirlerinizin oldukça ilgisini çekecek bir o kadar da lezzetli ve yapımı çok pratik olan meyveli , haşhaşlı ıslak kurabiyeyi denemenizi tavsiye ederim. Üzerine istediğiniz meyve çeşitini kullanabilirsiniz. Ben çilek, portakal, kivi kullandım.
Meyveli haşhaşlı ıslak kurabiye nasıl yapılır?
MALZEMELER:
ıslak kurabiyesi için:
200 Gram tereyağı yada margarin (oda ısısında)
2 Çay bardağı toz şeker
2 Yumurta
50 Gram kakao (2 yemek kaşığı)
Yarım paket kabartma tozu
3 Su bardağı un ( un cinsine göre değişebilir dikkatli kullanın )
Şerbeti için:
1,5 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
4 Damla limon suyu
Üzeri için:
Mavi haşhaş
1 Poşet kremşanti
Dilediğiniz meyve çeşitleri (çilek, kivi, portakal, muz, ananas vs. )
YAPILIŞI:
*Oda ısısında yumuşamış tereyağı ve şekeri yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.
*Üzerine yumurtaları ekleyip karıştırın.
*Azar azar un ilavesi, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha katı kıvamlı bir hamur yoğurun. Çok yumuşak olmasın dağılabilir.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizle bastırıp yassılaştırın.
*Şekil verdikten sonra haşhaşa bulayıp tepsiye dizin. (tepsiyi yağlamayın)
*Önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri hafif çatlayana kadar fırında tutun.
*Kaynatıp ılıttığınız şerbete kuriyeleri atıp her tarafı şerbetlendikten sonrakevgirle çıkartın.
*1 Poşet kremşantiyi üzerine yazan miktarda süt ile çırpın ve soğumaya bırakın.
*Soğuyan kremşantiyi sıkma torbasına doldurup kurabiyelerin üzerine sıkın.
*Dilimlenmiş meyveler ve nane yaprağı ile süsleyip servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder