English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

17 Eylül 2018 Pazartesi

ELMALI KURABİYE

ELMALI KURABİYE

Ne demiş şair ;
Mutluluğu benimle bulan benimdir, gerisi misafir...
-----------------------------------------------------------
Selamun Aleyküm arkadaşlar uzun süredir tarif paylaşımı yapamadım. Arşivimde bekleyen resimlerim olsa da tarifleri ekleyecek zamanım olmadı malesef.
Kurabiye severlere muhteşem, lezzetli mi lezzetli ağızda dağılan ve çok hafif bir tarif ile geldim. Yine hatırlatmak isterim ki, lezzetinden emin olmadığım tarifi asla paylaşmam. Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz.


Elmalı kaurabiye nasıl yapılır?


MALZEMELER:
1 Yumurta
1 Paket vanilyalı puding tozu
125 Gram tereyağı yada margarin (oda ısısında)
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı nişasta
2,5 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

İç harcı için:
5-6 Adet elma
1 Çay bardağı şeker (damak zevkinize göre ayarlayın)
1 Tatlı kaşığı tarçın
Bir miktar kırılmış ceviz (olmasa da olur)

YAPILIŞI:
*Öncelikle elmaları yıkayıp, soyun ve rendeleyin.
*Teflon tavaya rendelenmiş elmaları alın ve üzerine şeker ekletip suyunu çekene kadar pişirin.
*Pişen elmaların üzerine tarçın ve kırılmış ceviz ekleyerek karıştırın. Ve soğumaya bırakın.
*Bütün malzemeleri yoğrma kabına alarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayı.
*Yuvarladığınız hamurları avcunuzun içinde elinizle bastırarak açın ve içine bir miktar elmalı harçtan koyun. Hamurun karşılıklı her iki ucunu yukarı kaldırıp kenarlardan birleştirin.
*Yağlanmamış tepsiye dizip 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin.
*İsteğe bağlı üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...