English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

26 Mart 2018 Pazartesi

ŞİŞLEME PASTA / ŞİŞLEME KEK

ŞİŞLEME PASTA /ŞİŞLEME KEK

Öyle kötü insanlar tanıdım ki,
Allah bana ne kadar değerli değerli olduğumu  hissetme fırsatı tanıdı.
Onları gördükçeinsancık ile insan arasındaki farkı anladım...
O yüzden :
Artık hiçbir cümlemi esir etmem ağzımda.
Kime hangi cümle yakışıyorsa onu duyar...
-----------------------------------------------------------
Selamun aleyküm arkadaşlar şişleme pasta diğer adıyla dürtme kek yapımı çok pratik ve bu şekilde hem görsel hemde lezzet açısından nefis bir lezzet. Denemenizi tavsiye ederim.
Şişleme pasta / dürtme kek nasıl yapılır?



MALZEMELER:
Keki için:
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker (10yemek kaşığı)
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı süt
1 Tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 Paket kabartma tozu
1 Silme çay kaşığı karbonat
1,5 Su bardağı un

Sosu için:
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı su
3 Yemek kaşığı kakao
5 Yemek kaşığı şeker

Üzeri için:
1 Poşet toz krem şanti
1 Su bardağı süt

Süslemek için:
Hindistan cevizi
Damla çikolata



YAPILIŞI:
*Yumurta ve şekeri beyazlayana dek çırpın.
*Süt, sıvıyağ,portakal kabuğu ekleyip karıştırın.
*Kabartma tozu, karbonat ve un ekleyerek tekrar karıştırın.
*Yağlanmış tepsiye dökün ve soğuk fırına sürün.
*Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kıarana kadar pişirin.
*Pişen keki fırından alın kalın şiş ile yoksa çöp şiş ile delin. Fakat delikler birbirine değmesin.
*Sos için, süt, su,şeker ve kakaoyu karıştırıp ocağa alın ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
*5 Dakika beklettıkten sonra sosu kekin her yerine kaşık ile gezdirin.
*Kremşantiyi sütle çırpın ve pastanın üzerine yayın.
*Soğuması için dolapta bekletin.
*Üzerine hindistan cevizi serpip damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.
*Dilimleyerek servis edin .
*Afiyet şifalar olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...