English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

19 Haziran 2018 Salı

GÜNEŞTE OLGUNLAŞTIRILMIŞ ÇİLEK REÇELİ

GÜNEŞTE OLGUNLAŞTIRILMIŞ ÇİLEK REÇELİ

Sen sen ol ;
Yaşamak istemediğin şeyleri başkasına yaşatma.!
Unutma;
Ah var, Günah var, Allah var.
-----------------------------------------------------------
Bır kadının;
Gönlünü al, ricasını al
Ama sakın Ah'ını alma.
Ağır gelir taşıyamazsın!
-----------------------------------------------------------
Dünyanın en tehlikeli şeyi bir kadının inadıdır.
Sen sen ol, bir kadınla asla inatlaşma!
Çünkü ne yaparsan yap asla kazanamazsın...
-----------------------------------------------------------
Güneşte olgunlaştırılmış çilek reçeli nasıl yapılır?

MALZEMELER:
1 Kilo küçük çilek
3 Su bardağı un
1 Çay kaşığı tereyağı
2 Adet limon tuzu yada 1 tatlı kaşığı limon suyu



YAPILIŞI:
*Çileklerin sap kısılarını ayıklayıp, yıkayın.
*Kaynatacağınız tencereye çilekleri alın üzerine şekeri ekleyin.
*Tencerenin kapağını kapatın ve dolapta 1 gece bekletin.
*Ertesi gün çilekler suyunu salacaktır.
*Tencereyi ocağa alıp orta ateşin biraz üzerinde bir har ile pişirmeye bırakın.
*Çilek reçelinin içerisine 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin ki, reçelin köpürmesini engelleyip parlaklık versin.
*20-25 Dakika kadar çok koyulaştırmadan kaynadıktan sonra limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
*İyi güneş alan balkonda 2 gün kara bekletin.
*Çok iyi sıcak varsa 1 gün bile yeterli olacaktır.
*Kıvamını alan reçeli kavanozlara boşaltıp dolapta muhafaza edebilirsiniz.
*Reçeli güneşte plgunlaştırma nedenimiz çabuk bozulmaması içindir.
*Afiyet şifar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...