English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

8 Şubat 2018 Perşembe

BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ

BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ

Merhametli adamları sevın.
Çünkü merhametli bir adam,
istese bile seni üzemez, kıramaz,sana zarar veremez.
Onlar için gülümsemelerin yada mutluluğun değil, gözyaşlarında çok değerlidir, asla seni ağlatmak istemz...
Unutmayın merhametli bir adam, dünyadaki tüm güzelliklerden daha iyidir.
Ve merhamete sahip bir adam, her şeye sahip demektir.

-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar brüksel lahanası her ne kadar mutfağımıza yabancı olan bir sebze olsada, mutlaka arada bir de olsa yapılması gereken hem vitaminli, hem nefis bir sebze...
Yapımı bir o kadar kolay ve pilav yada erişte eşliğinde harıka bir yemek.
Brüksel lahanası yemeği nasıl yapılır?



MALZEMELER:
500 Gram brüksel lahanası
100 Gram kuşbaşı et
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Kuru soğan
2 Adet yeşil biber
1 Yemek kaşığı salça
1 Domates
2 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI:
*Öncelikle brüksel lahanalarının üzerindeki yaprakları alarak temizleyin ve yıkayın. İri olanları ortadan ıkıye kesebilirsiniz.
*Tencereye kuşbaşı doğranmış etleri alın. Ağzı kapalı olarak etleri pişirin sonra sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek tekrar kavurun.


*Yeşil biberleri de doğradıktan sonra soteleyin.
*Salçayı ekleyip biraz karıştırın ve brüksel lahanalarını ilave edin.
*Yaklaşık iki dakika ara ara karıştırın.
*1 Domates doğrayıp, tuz ve baharatlarını ekleyerek tekrar karıştırdıktan sonra 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, karışrırın.
*Su kaynamaya başladıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
*Lahanaları çatalla kontrol edin eğerki piştiyse ocaktan alabilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...