English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

27 Şubat 2018 Salı

KREMŞANTİLİ KEK

KREMŞANTİLİ KEK

Selamun aleyküm arkadaşlar kremşantili keki hala denemeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim. Yumuşacık dokusu ve şahane lezzeti ile vazgeçilmeziniz olacak. Kekin içerisine her türlü malzeme çok yakışıyor. Kremşanti ise kekin daha puf puf olmasını sağlıyor.
Çay saatlerinizi şenlendirecek çok pratik harika bir lezzet. Kremşantili keki dilediğiniz kalıpta şekillendirebilirsiniz. İster kek kalıplarına döküp pişirin ister muffin kalıplarına döküp cup cake gibi pişirin. Kremşantili kek normalde kakaolu yapılıyor fakat ben kakao eklemeden yarısını sade bırakıp içerisine kuru meyve parçaları ekledim çok nefis oldu.
Kremşantili kek nasıl yapılır?

MALZEMELER:
3 Yumurta
2 Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi fincanı süt
1,5 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı karbonat
1 Tatlı kaşığı portakal yada limon kabuğu rendesi
2 Yemek kaşığı kakao
1 Poşet toz kremşanti



YAPILIŞI:
*Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
*Süt, yağ, limon yada portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
*Kremşantiyi ekleyip 2 dakika kadar mikserle çırpın.
*Un, karbonat ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
*Dilediğiniz kek kalıbına hamuru boşaltıp soğuk fırına sürün.
*Fırını 200 dereceye ayarlayın. Eğer düz bir tepside pişirecekseniz ısı sabit kalabilir ve kızarana kadar pişirebilirsiniz.
*Kek kalıbı kullanacaksanız. 200 derecede kek kabardıktan sonra ısıyı 180  dereceye düşürüp pişirmelisiniz.
*Kürdan testi (içinin çiğ olup olmadığını kontrol etme yöntemi) yaptıktan sonra keki fırından alın.
*Fırından çıkan kekein üzerini bir bezle örtüp dinlendirin.
*Dilediğiniz gibi servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...