English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

12 Şubat 2018 Pazartesi

FINDIKL BURMA BAKLAVA

FINDIKLI BURMA BAKLAVA

İnsanlar sevdiği kişiler hat yaptıklarında değil;
onlara dair umutları kalmadıklarında vazgeçerler...
-----------------------------------------------------------
Kadına verebileceğin hediye hiç bir  hediye sana duyabileceği güven kadar değerli olamaz.
Sen sn ol;
Kadının güvenini asla incitme....
-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar, genel olarak  ev baklavası hazır baklavalardan çok daha lezzetli gelmştir bana.  İşin içerisine birde bol fındık girdiyse tam bir lezzet bombası halıne geliyor. Ben bu baklavayı neredeyse 2 yıl önce yapmıştım ve bu şekilde rulo olarak sarıp dilimleyerek şekil vermiştim. Sizler istersenız normal baklava gibi tepsiye döşeyip dilimleyerek de pişirebilirsiniz.
Fındıklı baklava nasıl yapılır?

MALZEMELER:
1 Adet yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı su
1 Paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un



Şerbeti için:
3,5 Su bardağı su
3 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:
2 Yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 Çay bardağı sıvıyağ

İçi için:
300 Gram fındık

Açmak için:
Nişasta

YAPILIŞI:
*Şekeri ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
*Yaklaşık 20 dakika sonra limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
*Baklava hamuru için yoğurt, su ve yumurtayı yoğrma kabına alıp karıştırın.
*Üzerine kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve nişastalı tabakta 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin.
*Bezeleri olabildiğince ınce açmaya gayret edin.
*İlk açtığınız yufkanın üzerine rondodan irice çekilmiş fındığı serpin.
*İkinci açtığınız yufkayıda ilk açtığınız yufkanın üzerine serin.
*Yufkayı sararak rulo haline getirin ve yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirin.
*Hamur bitene kadar bu işleme tekrar edin.
*Sonra baklavaları bir bıçak yardımı ile iki parmak kalınlığında dilimleyin.
*Baklavaların üzerine erititilip ılımış tereyağı ve sıvıyap karışımını gezdirin.
*180 Derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
*Ilık atatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.
*Üzerini kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın.
*Afiyet şifalar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...