English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

2 Eylül 2017 Cumartesi

ÇİN BÖREĞİ

ÇİN BÖREĞİ

Kurban bayramımız mübarek olsun arkadaşlar. Allah kurbanlarımızı kabul makbul buyursun İnşaAllah. Rabbim gözü gönlü tok, almaktan çok vermeyi, paylaşmayı bilen kullardan eylesin. Rabbimin bize verdiği, sunduğu nimetler o kadar çok ki, ne kadar şükretsek azdır. İnsanoğlunun gözü çok aç malesef, bir şeye sahip olamadan önce farklı, ve o şeye sahip olduktan sonra çok daha farklı olabiliyor. Elindeki ile yetinmeyi bilmeyip, geçmişini unutmak Allah'ın verdiklerini unutmak ve çok daha fazlasını istemek, ne büyük nankörlüktür.İşte ben buna doyumsuzluk, aç gözlülük diyorum  Bana göre doyumsuz insan her şekilde kaybetmeye mahkumdur. Ne kadar anlatsanızda bu tür kişilikler değişmeyeceği için tek kelimem şudur ki; Allah ıslah eylesin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neden ismi çin böreği ??? Bu konu hakkında bir bilgim yok açıkçası ama lezzeti şahane, yapımı kolay enfes bir börek. Hazır yufka ile yapıldığı için acil gelecek olan misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Çin böreği nasıl yapılır?

MALZEMELER:
1 Kilo yufka (6 adet)

Sos malzemesi
2 Yumurta akı-beyazı
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 Yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için:
200 Gram kıyma
3-4 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Orra boy kuru soğan
Karabiber, pulbiber,tuz
1 Domates
3 Yeşil biber
Bir tutam maydanoz

İç harcın yapılışı:
*Kuru soğanları yemeklik doğrayıp, tencereye alın. Sıvıyağ ile pembeleşene kadar soteleyin.
*Yeşil biberide doğrayıp ekleyerek biraz soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun.
*Domatesleri doğrayıp ekleyin. Baharat ve tuzu da ilave ettikten sonra domatesler yumuşayana kadar pişirin.
*Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip, biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.



YAPILIŞI:
*Birinci yufkayı tezgahın üzerine serin. Ve üzerine sos karışımından sürün.
*İkinci yufkayıda birinci yufkanın üzerine serin üzerine sos sürmeyin sade kalacak.
*Yufkayı 8 eşit üçgen parçalara kesin.
*Yufkanın geniş kısmına hazırladığınız harçtan koyarak 2 kenar uçları içe doğru büktükten sonra rolo halinde sarın.
*Yağlı kağır serili tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı südükten sonra susam serpin.
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
*Domates, biber, salatalık ile servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...