ÇİN BÖREĞİ
Kurban bayramımız mübarek olsun arkadaşlar. Allah kurbanlarımızı kabul makbul buyursun İnşaAllah. Rabbim gözü gönlü tok, almaktan çok vermeyi, paylaşmayı bilen kullardan eylesin. Rabbimin bize verdiği, sunduğu nimetler o kadar çok ki, ne kadar şükretsek azdır. İnsanoğlunun gözü çok aç malesef, bir şeye sahip olamadan önce farklı, ve o şeye sahip olduktan sonra çok daha farklı olabiliyor. Elindeki ile yetinmeyi bilmeyip, geçmişini unutmak Allah'ın verdiklerini unutmak ve çok daha fazlasını istemek, ne büyük nankörlüktür.İşte ben buna doyumsuzluk, aç gözlülük diyorum Bana göre doyumsuz insan her şekilde kaybetmeye mahkumdur. Ne kadar anlatsanızda bu tür kişilikler değişmeyeceği için tek kelimem şudur ki; Allah ıslah eylesin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neden ismi çin böreği ??? Bu konu hakkında bir bilgim yok açıkçası ama lezzeti şahane, yapımı kolay enfes bir börek. Hazır yufka ile yapıldığı için acil gelecek olan misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Çin böreği nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Kilo yufka (6 adet)
Sos malzemesi
2 Yumurta akı-beyazı
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 Yemek kaşığı yoğurt
İç harcı için:
200 Gram kıyma
3-4 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Orra boy kuru soğan
Karabiber, pulbiber,tuz
1 Domates
3 Yeşil biber
Bir tutam maydanoz
İç harcın yapılışı:
*Kuru soğanları yemeklik doğrayıp, tencereye alın. Sıvıyağ ile pembeleşene kadar soteleyin.
*Yeşil biberide doğrayıp ekleyerek biraz soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun.
*Domatesleri doğrayıp ekleyin. Baharat ve tuzu da ilave ettikten sonra domatesler yumuşayana kadar pişirin.
*Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip, biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
YAPILIŞI:
*Birinci yufkayı tezgahın üzerine serin. Ve üzerine sos karışımından sürün.
*İkinci yufkayıda birinci yufkanın üzerine serin üzerine sos sürmeyin sade kalacak.
*Yufkayı 8 eşit üçgen parçalara kesin.
*Yufkanın geniş kısmına hazırladığınız harçtan koyarak 2 kenar uçları içe doğru büktükten sonra rolo halinde sarın.
*Yağlı kağır serili tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı südükten sonra susam serpin.
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
*Domates, biber, salatalık ile servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
2 Eylül 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder