NİŞASTALI POĞAÇA
Selamun aleyküm arkadaşlar lezzetlimi lezzetli, yumuşacık denemenizi kesinlikle tavsiye ettiğim enfes bir poğaça tarifim var sırada. Mayalı poğaça ağızda erir mi erir. İçerisindeki nişastadan dolayı adeta ağızda eriyen tadına bayılacağınız ve sürekli yapmak isteyeceğiniz harika bir lezzet.
Hamurun kıvamından dolayı da yapması oldukça pratik. Yapacaklara şimdiden kolaylıklar diliyorum. Allah evlerimizden bereketi hiç eksik etmesin İnşaAllah. Daima paylaşmayı, vermeyi seven kişilerden olmamız dileğiyle. Veren el alan elden daha üstündür. Rabbimin veren, paylaşan insanların rızkınıı daha çok arttırdığına inanalardanım çok şükür.
Nişastalı poğaça nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Su bardağı buğday nişastası
4 Yada 5 su bardağı un ( un cinsine göre değişebiliyor )
1 Yumurta ( sarısı üzer,ne sürmek için ayrılacak )
1 Su bardağına yakın sıvıyağ
1 Su bardağına yakın ılık süt
1 Paket instant kuru maya
2 Yemek kaşığı şeker
1,5 Tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:
Peynir-maydanoz
Patates vs. ne isterseniz kullanabilirsiniz.
Ben patatesli iç kullandım.
Patatesli harç:
3-4 Patates
1 Orta boy kuru soğan
Bir tutam maydanoz
Yarım yemek kaşığı salça
Karabiber, pulbiber, tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
*Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve ezin.
*Tencereye yemeklik doğradığınız soğanları ve sıvıyağı koyarak soteleyin.
*Salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra ezilen patatesleri ve baharatları ekleyip, iyice karıştırın.
*İnce doğranmış maydanozu ekleyip, tekrar karıştırın. Ve soğumaya bırakın.
YAPILIŞI:
*Unu ve nişastayı yoğurma kabına alıp, karıştırın. İçine kuru malzemeleri katın.
*Üzerine sütü, sıvıyağı ve yumurta beyazını koyup, yumuşak bir hamur yoğurun.
*Hamurun üzerini örtüp, mayalanmaya bırakın. İsterseniz akşamdan yoğurup, sabah yapabilirsiniz.
*Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde açın. Ortasına ister peynir ister patatesli harç koyup kapatın ve oval şekil verin.
*Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
*Hamurun orta kısımlarını mutfak makası ile kesin. (kesik atın)
*Tepsideki poğaçaları tekrar mayalanması için bekletin.
*.Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürüp, susam çörek otu serpin.
*Poğaçaları soğuk fırına sürün.
*200 Derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder