NEVZİNE TATLISI
Merhaba arkadaşlar nevzine tatlısını hiç denediniz mi?
Muhteşem ötesi bir lezzet. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Kayseri yöresine ait yöresel lezzetlerden bir tanesi olan nevzine tatlısının içerisindeki pekmez, tahin, ceviz üçlüsünden anlayacaksınız ki bu tatlı gerçekten çok lezzetli olur.
Yapımı çok pratik oılan nevzine tatlısının bir diğer özelliği ise şerbetini çekip, hemen servis edilebilir hale gelebilmesidir. Yani canınız tatlı istediğinde hemen yapıp hazırlayabileceğiniz lezzetli mi lezzetli bir tatlı bu.
Yada misafirinizin kısa zamanda geleceğini öğrendiniz de hemencecik nevzine tatlısını yapabilirsiniz. Bana normal şerbet ölçüsü çok fazla geldiğinden ben şerbetin ölçüsünü azalttım çünkü çok şerbetli tatlıları yiyemiyorum. Sizlerde damak zevkinize göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz. Sevgilerimle. Allah yuvalarımıza huzur ve bereket, bedenimize sağlık versin. (AMİN)
Nevzine tatlısı nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı tahin
125 Gram (yarım paket) oda ısısında margarin yada tereyağı
1-2 Yemek kaşığı sirke
1 Paket kabartma tozu
3,5 Su bardağı un
1 Su bardağı ceviz
Şerbeti için:
2,5 Su bardağı su
1 Su bardağından biraz fazla şeker
Bir kaç damla limon suyu
Yarım su bardağı pekmez (üzüm yada dut)
Üzeri için:
Tahin
Toz antep fıstığı yada ceviz
YAPILIŞI:
*Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencere koyup karıştırın.
*Şerbet biraz kaynayınca içerisine bir kaç damla limon sıkın.
*Toplam 10-15 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp pekmezi ilave edip, karıştırın ve soğumaya bırakın.
*Hamuru için önce sıvı malzemeleri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
*Ardından kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Tatlınızın gevrek olmasını isterseniz un kıvamını biraz arttırabilirsiniz.
*Sonra hamura kırılmış cevizi ekleyip, tekrar yoğurun.
*Dikdörtgen orta boy bir fırın kalıbını hafif yağlayın ve hamuru tepsinin içine yayın.
*Fırın kalıbınız çok küçük olupta kalın olmasın.
*Hamurun üzerini bıçak yada çatal yardımı ile çok bastırmadan çizin.
*200 Derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 30-35 dakika.
*Fırından çıktıktan 5-6 dakika sonra tatlınızı dilimleyin ve soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin.
*Tatlı şerbetini çekince süsleyip servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Selamun aleyküm tarifinizi denedim çok beğendik üstelik yapımı gerçekten çok pratik teşekkür ederim ellerinize emeğinize sağlık
YanıtlaSilAleyküm selam çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim afiyetler olsun.
Sil