Merhaba arkadaşlar bir çoğumuz yemeklerin yanında, özellikle et yemeklerinin yanında acı biber turşusunu çok severiz. 😊
Peki böyle soslu halini hiç denefiniz mi?
İsterseniz biberi doğrayıp sos ile birlikte kaşıkla alarak yemeklerin yanında tüketebilirsiniz. Yada böyle benim yaptığım gibi kesmeden tüm olarak da turşunuzu kurabilirsiniz. Tam vaktiyken bu şekilde denemenizi tavsiye ederim. Rabbim evlerimizden huzur ve bereketi hiç eksik etmesin İnşaAllah.
Yapacak olan arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Sevgiyle kalın 😊💕
Soslu biber turşusu nasıl kurulur?
MALZEMELER :
500 Gram süs biberi (cin biberi)
1 Kilo kadar domates
1 Kilo kadar kapya biber (kırmısı biber)
7-8 Diş sarımsak
1 Çay bardağı sirke
2 Yemek kaşığı kaya tuzu
Bir tutam maydanoz
Kavanozun altına koymak için bi miktar nohut
YAPILIŞI:
*Biberleri yıkayıp saplarını çıkartın.(biberler kavanozun 3 de birini kaplamalı fazla olursa sosun lezzetini kaçırıyor)
*Kapya biberi yıkayıp, çekirdeklerini temizledikten sonra 3-4 parçaya ayırıp rondodan geçirin.
*Domatesleri ve soyulmuş sarımsaklarıda rondodan geçirip çektiğiniz kapya biberle karıştırın.
*Sosu ayıkladığınız biberlerle karıştırın. Tuzunuda ilave edin.
*Kavanozların altına 10-15 kadar nohut koyun. (mayalanmayı hızlandırır)
*Kavanozlara soslu biberleri 2 parmak boşluk kalacak şekilde yerleştirin. ( çünkü domates ekşime yaptıkça kabarır)
*Hava kabarcıklarının yukarı çıkması için bi 30 dakika bekleyin.
*Bu süre sonunda bir tutam yıkadığınız maydanuzu doğramadan üzerine koyup kavanozun ağzını sıkıca kapatın.
*Güneş görmeyen bir yerde 7 ila 10 gün bekletin.
*Bu süre sonunda kavonozu açıp kullanmak isterseniz açtıktan sonra serin bir yerde saklayın.
*Tercihen buzdolabında saklayabilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder