English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

12 Ekim 2017 Perşembe

AŞURE

AŞURE

Selamun aleyküm arkadaşlar Aşure ayımız mübarek olsun. Allah dağıttığımız aşurelerimizi kabul eylesin. Sayfamda aşure tarifim  var ama bazen tarifleri güncellemek iyi oluyor. Aşurenizin kararmaması için içerisine süt katmanıza hiç gerek yok. Benim uyguladığım teknikte yaparsanız aşureniz asla kararmaz. Pişerken içerisine ceviz atmamaya çalışın ki aşure kararmasın. Sonradan üzerine serpersiniz. Genel olarak aşureyi seven bir toplumuz.kimimiz sıcak, kimimiz ise soğuk seviyoruz. Bence her haliyle muhteşem 😊 Ben aşurenin içerisinde portakal kabuğu ve çörek otunu sevmediğim için kullanmıyorum. Bazılarıda aşureyi etli, tuzlu ve salçalı yapıyor ben buna birebir şahit olmuştum ve çok şaşırmıştım. Bir nevi çorba niyetine tüketiliyor yani.  Sizler eklemek istediğiniz malzemeleri gönlünüzce ekleyebilirsiniz.
Aşure nasıl yapılır?

MALZEMELER:
250 Gram yarma (buğday)
125 Gram nohut
125 Gram kuru fasulye
100 Gram izmir üzümü
Kuru incir, yer fıstığı, elma, fındık
Şeker (damak  zevkinize göre ayarlayın)



Üzerine:
Ceviz, tarçın, nar

YAPILIŞI:
*Buğdayı, nohutu, fasulyeyi ayrı ayrı kaplara ıslatın. (1 gece önceden)
*Sularını süzüp düdüklüde ayrı ayrı hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
*Pişireceğiniz tencereye haşladığınız buğdayı suyu ile birlikte koyun (özlenmesi için)
*Nohut ve fasulyenin sularını süzüp buğdayın üzerine ekleyin.
*Üzerine bolca su ilave ederek pişmeye bırakın.
*Kayısıyı, inciri 4' e bölün. Bir kaba doğranmış incirve kayısıyı üzüm ve soyulmuş yer fıstıklarını alın. Üzerine su doldurup 15-20 dakika ara ara suyunu değiştirerek bekletin. (kara suyunun gitmesi için)
*Bunlarında suyunu süzüp kaynayan aşurenin içerisine ekleyin.
*Aşureniz pşmeye yakın soyup. küp küp kestiğiniz elmaları da ekleyip bir taşım daha kaynatın.
*Damak zevkinize göre şeker ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
*Aşurelerinizi kaselere alıp üzerine dövülmüz ceviz tarçın karışımı serperek isteğe bağlı nar taneleri ile servis edin.
*Sade olan her şey bence daha güzel süslemede abartıya kaçmaya gerek yok kesinlikle lezzet bozuluyor.
Afiyet şifalar olsun. Bereketli olsun İnşaAllah.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...