English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

9 Ekim 2017 Pazartesi

SODALI KARBONATLI PİŞİ

SODALI KARBONATLI PİŞİ

Merhaba arkadaşlar ege, akdeniz bölgesi tarafında pişi, iç anadolu bölgesi tarafında ise çığırtma adı verilen kahvaltılarımızda, akşam yemeği niyetine ve çay saati menülerimizin olmazsa olmazı hamur kızartmasını hemen hemen bilmeyen yoktur sanırım.
Mayalası da yapılan pişinin en kolay yolu karbonatlı olandır. En azından mayalanmasını beklemek zorunda kalmazsınız.
İster sade, ister içli olarak yapabilirsiniz. Soda hamurun kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlıyor. Soda alırken şişe üzerinde soda yazanı değilde, doğal maden suyu yazanı almaya dikkat edin.
Evlerimizden bereket, bedenimizden sağlık, yüzümüzden gülücükler eksik olmasın. AMİN
Sodalı karbonatlı pişi nasıl yapılır?



MALZEMELER:
1 Şişe maden suyu (oda ısısında)
Yarım su bardağı sulu yoğurt
1 yumurta
Yarım çay kaşığı karbonat
Tuz, Aldığı kadar un

İç malzemesi:
Beyaz peynir
Maydanoz

Kızartmak için:
Sıvıyağ

YAPILIŞI:
*Yoğurma kabına yoğurt ve yumurtayı koyup çırpın.
*Üzerine tuz ve karbonatı ekleyin.
*Oda ısısındaki 1 şişe sodayı üzerine dökün.
*Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
*Hamuru çol kalın yada ince olmamakla birlikte açarak istediğiniz şekli verin.
*Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
*Sıcak olarak peynir, zeytin, domates, salatalık vs. servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...