English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

27 Ekim 2017 Cuma

TAHİNLİ KABAK TATLISI

TAHİNLİ KABAK TATLISI

Merhaba arkadaşlar şerbetli yada sütlü tatlı sevmeyenler için hem hafif hem doğal bir tatlı olan kabak tatlısı birebir. Kabak tatlısını ister fırında isterseniz ocakta tencerede pişirebilirsiniz. Ben üzerine tahin ceviz gezdirmeyi çok seviyorum. Çok daha lezzetli oluyor. Tabi kilo anlamında hiç hoş değil ama arada kaçamaklar da olsun dimi 🤗

Tahinli kabak tatlısı nasıl yapılır?

MALZEMELER:
1 Kilo balkabağı (soyulmuş, dilimlenmiş)
1,5 Su bardağı şeker
4-5 Adet karanfil

Üzeri için:
Tahin
Ceviz



YAPILIŞI:
*Kabak dilimlerini iri parçalar halinde doğrayıp, yayvan (geniş boyu kısa olan) bir tencereye dizin.
*Elinizde soyulmamış kabak varsa, patates salatalık soyacağı ile kabak çok daha kolay soyuluyor.
*Tencereye dizdiğiniz kabakların üzerine toz şekeri her yerine gelecek şekilde dökün.
*Aralarına karanfil atıp, kapağını kapatın.
*3-4 Saat kabakları bekletin ki şeker eriyip kabaklar suyunu salsın.
*Bu süre sonunda kabakları ocağa alın.
*Ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
*Pİşen kabakları soğuyunca servis tabağına alın.
*Kabakların üzerine tahin gezdirip, ceviz serpin.
*Afiyet şifalar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...