English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

4 Kasım 2017 Cumartesi

ELMALI TART

ELMALI TART

Sana yapılan haksızlıkların, hesabının sorulacağı günler yakın, sabret!
Seni haksız yere ağlatanların, ağlayacakları günler yakın, sabret!
Seni yarı yolda bırakanların, ayaklarına kapanacağı günler yakın... Sabret..!

Bazı insanların kolay kolay yıkılmamalarının sebebi güçlü olmaları değil, vicdanlarının rahat olmasıdır.
Çünkü onlar geri dönüp baktıklarında ''yine
olsa yine aynısını yaparım'' diyecekleri şeyler yaşamışlardır.
Güçlü olanı yenebilirsin ama vicdanı rahat olanı asla...
-----------------------------------------------------------


Elmalı tart nasıl yapılır?

MALZEMELER:
3 Yumurta
1,5 Su bardağı şekeri
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Fındık tozu (isteğe bağlı)

İç harcı:
5-6 Adet iri elma
Toz şeker (elmanın tatlılığına göre ayarlayın)
Tarçın
Ceviz içi (isteğe bağlı)



YAPILIŞI:
*Yumurta ve şekeri karıştırma kabında beyazlayana kadar çırpın.
*Yeteri kadar un ve kabartma tozu ekleyerek hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
*Birazda tezgahın üzerinede yoğurun.İsteğe bağlı dövülmüş fındık ekleyerek de yoğurabilirsiniz. (daha lezzetli oluyor)
*Bu arada bir kaba soyulmuş elmaları rendeleyın. Eğer ki elma çok su salan cinste ise biraz suyunu sıkın ki hamurun üzerine yaydığınızda taban hamurlaşmasın.
*Rendelenen elmaların üzerine damak zevkinize göre şeker ve tarçın ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı ceviz kırığıda ekleyebilirsiniz.
*Hamurun üzerini süslemek için bir parça hamurdan ayırın.
*Tesinize yağlı kağıt serin yada sıvıyağ ile yağlayın.
*Kullanacağınız tepsiye büyük olan hamuru ister oklava ile açtıktan sonra yerleştirin. İster elinizle yayarak yerleştirin. Hamurun tepsinin kenar duvarlarada gelmesini sağlayın.
*Taban kısmına gelen hamura kürdan yardımı ile aralıklı delikler açın.
*Hazırladığınız elmalı harcı eşit şekilde hamurun üzerine yayın.
*Ayırdığınız küçük parça hamuru açtıktan sonra istediğiniz kalıpla şekil keserek elmaların üzerini kapatabilirsiniz.
*Yada hamura biraz daha un ekleyerek tekrar yoğurup sert bir hamur elde edin. Sonra rendenin iri gözüyle elmaların üzerini kapatacak şekilde hamuru rendeleyin.
*200 Derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
*Ilıyan turtanın üzerine pudra şekeri serptikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...