English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

7 Kasım 2017 Salı

SÜTLÜ KABAK TATLISI

SÜTLÜ KABAK TATLISI

Merhaba arkadaşlar sütlü kabak tatlısı kara kabaktan yapılan çok hafif be besleyici bir tatlıdır. Bu tarif eskilerin tarifi. İçerisine taze reyhan yaprağı koyanda var ama ben sevmiyorum. Bence tatlının tadını bastırıp reyhan kokusu öne çıkıyor. Kara kabak bildiğimiz yemeklik kabaklardan değildir. büyük ve yuvarlak oluyor bazende oval oluyor. Pazara gittiğinizde kara kabak diye sorarsanız , eğer ki yaşadığınız memlekette varsa mutlaka gösterirler. Daha çok köylü pazarında emekter teyze ve amcalatrımda bulunuyor.
Yapımı çok pratik olan bu nefis tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.
Hazır olmayan doğal süt tercih ederseniz çok daha lezzetli olur.
Sütlü kabak tatlısı nasıl yapılır?


MALZEMELER:
Yarım kilo kara kabak
3 Su bardağı süt
1,5 Su bardağı şeker

YAPILIŞI:
*Kabağı dilim dilim doğradıktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
*Biraz su ile yumuşayana kadar haşlayın.
*Kabakları blendırdan geçirin.
*Tencereye kabak püresini aldıktan sonra süt ve şekeride ilave edip kaynamaya bırakın.
*Hafif koyulaşınca ocaktan alın.
*Sütlü kabağın puding kadar koyu olmasını beklemeyin.
*Cıvık kıvamlı bir tatlıdır.
*Pişen sütlü kabakları istediğiniz kaseye doldurup soğumaya bırakın.
*Dolapta soğuttuktan sonra servise hazırdır.
*Afiyet şifalar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...