English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

8 Kasım 2017 Çarşamba

PASTANE USULÜ ÇITIR KADAYIF TATLISI

PASTANE USULÜ ÇITIR KADAYIF TATLISI

Benim gibi birinin gönlünde silinip gittiysen,
sorunu kendinde aramalısın.
Çünkü ben, adam olan hiç kimseyi hayatımdan silmem.
Sildiysem eğer, bendeki yerini kendin belirleyip hayatımın dışında Gönlümde yok olmayı haketmişsindir...

-----------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar o pastanelerden aldığımız çıtır çıtır kadayıf tatlısını evde yapmanız çok kolay. O kadar lezzetli ki sürekli kendiniz yapmak isteyeceksiniz.
Ben arasına toz antep fıstığı ve tane antepfıstığı kullandım sizler ceviz de kullanabilirsiniz. Tereyağlı miss gibi glikozsuz enfes bir tatlı. Denemenizi mutlaka tavsiye ederim. Yapacak olanlara kolaylıklar dilerim.
Pastane usulü çıtır kadayıf tatlsııs nasıl yapılır?



MALZEMELER:
500 Gram taze tel kadayıf
250 Gram tereyağı

 Şerbeti için:
2,5 Su bardağı şeker
3,5 Su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Arası için:
100 Gram toz antep fıstığı
1 Avuç tane antap fıstığı
Yada ceviz



YAPILIŞI:
*Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın ve ocağa koyduktan sonra 10 dakika kaynamaya bırakın.
*Kaynayan şerbetin üzerine bir kaç damla limon suyu ekledikten sonra bir kaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
*Kadayıfları elinizle havalandırarak bir kaba koyun.
*Tereyağı tavada eritip, ılımaya bırakın.
*Kadayıfların üzerine erimiş tereyağı döküp hafif hareketlerle harmanlayın.
*Tepsiyi tereyağı ile bolca yağlayın.
*Kadayıfın yarısını tepsiye yayın ve kullandığınız tepsi boyutunda bir tepsi ile kadayıfın üzerine bastırarak presleyin.
*Kadayıflara ne kadar bastırıp, preslerseniz o kadar çıtır olur.
*İlk kat kadayıfı koyup, presledikten sonra antep fıstığı yada ceviz serpin.
*Daha sonra kalan kadayıfı da tepsiye eşit şekilde yerleştirin ve tekrar aynı boyutlardaki tepsi ile iyice bastırın.
*1 Saat kadar dinlendirdikten sonra 180 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
*Kızaran kadayıfın üzerine aynı boyuttaki bir tepsiyi kapatın ve ters çevirip diğer tepsiye aktarın. Yani kadayıfın alt tarafı üste gelecek.
*Tekrar fırına sürün kızarana kadar pişirin. (buradaki amaç kadayıfın üzerinin daha düzgün çıkmasıdır)
*Ilık tatlı ile ılık şerbeti buluşturun. Üzerini kesinlikle kapatmayın aksi halde yumuşar
*Şerbetini hemen çekiyor zaten. Tatlınızı dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...