English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

15 Ağustos 2017 Salı

MENEMEN

MENEMEN

Menemen kültürümüze işlemiş, harika lezzetlerimiz arasında yer alıyor. Kahvaltı sofralarımızı, akşam yemeklerimizi hatta öğlen yemeklerimizi şenlendirecek ve sadece kendi başına bir öğün haline gelebilen muhteşem bir seçenek.
Kışın lezzetli bir menemen yiyebilmek için, yazdan hazırladığımız menemen konservelerini kullanırız. Yazın ise yerli domates ve biberle yapılan menemen kadar lezzetlisi yok. Menemen yaparken sulu kalmasına dikkat edin. Eğer ki menemen kuru olursa çok da lezzetli olmaz. Menemenin sulu olması için, sulu domates kullanmanıızda fayda var.
Menemenin yanına en güzel arkadaşlık eden  beyaz peynir, zeytin, üzüm ve karpuz' dur.
Menemen nasıl yapılır?



MALZEMELER:
(2 Kişilik için)
1 Orta boy kuru soğan
4 Orta boy sulu domates
5-6 Yeşil biber
Az karabiber, pulbiber
Tuz, 2 yumurta
4 Yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
*Tavaya zeytinyağını ve küçük doğranmış kuru soğanı koyup, soteleyin.
*Üzerine doğradığınız biberleri ekleyip, tekrar soteleyin.
*Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleride suyuyla birlikte ekleyin.
*Üzerine tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip, domatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
*Domatesler yumuşadıktan sonra üzerine çırptığınız yumurtayı gezdirin.
*Tavanın ağzını kapatıp, yumurta pişince  fazla suyunu çektirmeden sulu olarak ocaktan alın.
*Peynir, zeytin, karpuz, üzümle sıcak olarak tüketin.
*Afiyet şifalar olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...