English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

21 Ağustos 2017 Pazartesi

TARÇINLI KURABİYE

TARÇINLI KURABİYE


Merhaba arkadaşlar tatilimin uzaması sebebi ile paylaşımlarıma ara vermek zorunda kaldım. Allahın izniyle yeni tariflerimle yeniden sizlerleyim. 😊
Yoğun bir çalışma ardından insanın yılda 1 kerede olsa tatili hak ettiğini düşünüyorum. 1 haftalık tatil motivasyonunuzu artırıp, bütün soru işaretlerinizi geride bırakmanızı sağlıyor. Ve döndüğünüzde daha enerjik olup, içinizdeki çalışma isteği artıyor.
-----------------------------------------------------------
Tarçın kokusunu ve tadını sevenlere gelsin bu nefis ağızda dağılan, yedikçe yiyesiniz gelen ve misafirlerinizin tarifini almak için sıraya gireceği muhteşem lezzet. Bir kurabiye sever olarak hem yapımı kolay, hem lezzeti mükemmel olan bu tarçınlı kurabiyeyi genelde yaparım. Sizlerinde en kısa zaman içerisinde denemenizi tavsiye ederim.
Tarçınlı kurabiye nasıl yapılır?



MALZEMELER:
1 Paket (250 gr) oda ısısında yumuşamış margarin
1 Kahve fincanı sıvıyağ (türk kahvesi)
1 Su bardağı nişasta
4 Yemek kaşığı şeker
1 Yumurta
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
3,5 Su bardağı un

Bulamak için:
1 Çay bardağı ince taneli toz şeker
1 Çay kaşığı tarçın (arzuya göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz)




YAPILIŞI:
*Malzemeleri yoğurma kabına alıp, iyice karıştırın.
*Yavaş yavaş un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
*Hamurdan bir parça alıp, tezgah üzerinde rulo yapın.
*Bu rulo hamuru verev olarak (yan yan) bıçak yardımı ile dilimleyin.
*180 Derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
*Bir tabağın içerisine tarçın ve toz şeker koyarak karıştırın.
*Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (6-7 dk) tarçınlı şeker karışımına kurabiyelerin her tarafını bulayın.
*Afiyet şifalar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...