English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

14 Ağustos 2017 Pazartesi

TUZLU MİNİK KURABİYE / ÇÖREKOTLU KURABİYE

TUZLU MİNİK KURABİYE / ÇÖREKOTLU KURABİYE

Bu kurabiyelere bayılacaksınız ağızda dağılan harika bir lezzet. Deneyip de beğenmediğim tarifi kesinlikle paylaşmadığımı daha önceki yazılarımda da anlatmıştım arkadaşlar. Sözümü yineliyorum tekrar ama gerçekten müthişşş 👌👌
Şekerli kurabiyelerle arası olmayanlar için yediğinizde ağzınıza gelen çıtır çıtır susam ve çörek otu tadı tabiri caizse sizi mest edecek 😁 😍
Bu kurabiyeler küçük ceviz kadar. Yok ben uğraşamam çok oyalayıcı derseniz daha büyük yada şekli farklı olarak da yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara kolaylıklar diliyorum. Rabbim evlerimizden bereketi, huzuru, bedenimizden sıhhati eksik etmesin. AMİN.
Tuzlu minik kurabiye / Çörekotlu kurabiye nasıl yaplır?

MALZEMELER:
100 Gram tereyağı yada margarin (oda ısısında)
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Yumurta akı hamurun içine ( sarısı üzerine)
1 Yemek kaşığı sirke
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
2 Buçuk-3 su bardağı un
2 Yemek kaşığı kavrulmuş susam
1 Yemek kaşığı çörekotu



YAPILIŞI:
*Yumuşak margarini, sıvıyağı yoğurma kabına alıp, karıştırın.
*Yumurta akını, sirkeyi, şekeri, tuzu ekleyip, karıştırın.
*Kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
*Susamı ve çörek otunu ekleyip hamuru tekrar yoğurun.
*Hamurtdan 2 fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
*Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
*Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar 20 dakika pişirin.
*Afiyet şifalar olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...