English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

22 Eylül 2017 Cuma

ERİK SUYU

ERİK SUYU

Hazır meyve sularına, asitli içeceklere, renklendirilmiş boyalı içeceklere şiddetle karşı olan ben şimdide doğal mis gibi erik suyu ile karşınızdayım. 😊
Ama gerçekten şu içerisinde ne olduğunu bilmediğimiz, yoğun katkı maddeli sağlığı aşırı derecede tehdit eden unsurlara sahip içeceklerden uzaklaşalım arkadaşlar. Malesef ki hazırcı bir toplum haline geldik. Amaaan kim uğraşacak şimdi diyerek marketteki hazır içeceklere koşar vaziyete gelindi. Özellikle çocuklarınızı hazır yiyecek ve içeceklerden koruyun. Ivır zıvır alışkanlıklarından vazgeçirin. Sonra deniliyor ki benim çocuğum iştahsız yemek yemiyor! O çocuk hazır gıdaları tüketmeye başladığı zaman yemek yemez tabiki çünkü market gıdaları daha eğlenceli ve lezzetli geliyor çocuğa. Eski zamana bakıldığında varmıydı bu kadar gıda çeşiti. Farkındaysanız gıda sektörü büyüdükçe sağlık sorunları da arttı. Benim buz dolabımda kesinlikle hazır meyve suları, asitli içecekler bulunmaz. Kesinlikle evime sokmam. Böyle doğal meyve sularını mevsimi geçmeden hazırlayıp tüketmeye gayeret edin arkadaşlar. Üstelik yapımı çok pratik 😉
Erik suyu nasıl yapılır?



MALZEMELER:
1 Kilo kırmızı erik
2 Litre su
1 Su bardağı şeker
1 Diş limon tuzu yada bir tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:
*Erikleri yıkayıp tencereye alın üzerine 2 litre suyu ekleyip erikler yumuşayana kadar haşlayın.
*Üzerine şeker ve limon suyunu ekleyip, biraz daha kaynatın.
*Tencerede ılıyana kadar bekletin ki eriğin rengi iyice çıksın.
*Sonra erik suyunu süzgeçten geçirin ve bi sürahiye doldurun.
*Erikler kesinlikle sıkmayın aksi halde erik suyunuz bulanık olur.
*İsterseniz posasıyla marmelat yapabilirsiniz.
*Erik suyunu soğuması için dolaba kaldırın.
*Buz ilavesiyle servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...