English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

30 Eylül 2017 Cumartesi

SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI

SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI

Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı  ki, tariflerimde yığıldı kaldı fırsat buldukça tariflerimi yazıp, sizlerle paylaşmaya çalışacağım arkadaşlar.
Bu yıl kornişon turşumu da karışık turşumu da sıcak su ile kurdum kıtır kıtır oldu çok beğendik. Sizlerde kıtır kıtır turşu seviyorsanız birde bu şekilde sıcak su ile kurmayı deneyin derim. Turşunuzu istediğiniz malzemelerle kurabilirsiniz. İçerisine karnabahar, brokolide koyabilirsiniz onlarda çok güzel oluyor. Kışın yemeklerimizin yanında olmazsa olmazımız turşuyu milletçe severek tüketiyoruz. Ben turşumun içerisine kımızı, yeşil domates, havuç, kelek, acur, fasulye, biber koydum ayrıca turşunuzu renklendirmek isterseniz içerisine 3-4 yaprak kırmızı lahana atın. Ben turşuyu kurarken beyaz lahana koymuyorum turşu bitmeye yakın suyuna lahananın kalan orta kısımlarını atıyorum. Eğer turşu kurarken lahana atarsanız lahanalar erken olacağı için, diğer sebzeler de geç olacağı için lahana turşularını aralardan almak oldukça zor olacaktır. Bu sebeple kışın lahana bol olduğu için üst yapraklarını lahana sardıktan sonra arta kalan içindeki sert yaprakları da turşu suyuna atıyorum. Rabbim cümlemizin mutfağından miss kokuları, evlerinden bereketi, bedenlerinden sağlığı eksik etmesin. AMİN.
Sıcak su ile karışık turşu nasıl yapılır?

kaya tuzu               


MALZEMELER:
(5 Litrelik kap için)

6-7 Yeşil domates
4-5 Kırmızı domates
8-10 Acur
6-7 Küçük kelek (kavunun olmamış hali)
20-25 Adet taze fasulye
13-15 Adet yeşil biber
5-6 Adet havuç
Bir parça brokoli
Bir parça karnabahar
Bir küçük bal sarımsak
1 Su bardağı üzüm sirkesi
Bir avuç nohut (mayalanması için)
4-5 Yemek kaşığı kaya tuzu
1 Yemek kaşığı şeker



YAPILIŞI:
*Öncelikle sebzeleri yıkayın ve iğne ile bir kaç yerine delik atın.
*Turşuyu kuracağınız bidonun altına nahutları ve 5-6 diş soyulmuş sarımsağı atın.
*Her sebzeden bidona yerleştirirken aralarına soyulmuş sarımsak atın.
*Bu şekilde sebzeleri doldurup, tamamlayın.
*Bidonu 1 Su bardağı sirke konacak yer kalacak şekilde su ile doldurun ve tekrar tencereye boşaltarak ısıtın.Bu şeklide turşunun suyunu tam olarak ayarlamış oluyoruz.
*Bir kaba ısıttığınız suyu, sirkeyi, kaya tuzunu ve şekeri koyup karıştırın.
*Bu karışımı bidondaki sebzelerin üzerine dökün.
*Üzerine bir tutam yıkanmış maydanoz koyduktan sonra bidonun kapağını sıkıca kapatın.
*Güneş görmeyen bir yerde 2 hafta beklettikten sonra miss gibi turşumuz hazır.
*Afiyet şifalar olsun.



NOT:
*Kaya tuzu kullanırsanız turşunuzda erime olmaz.
*Turşunuzu kurduktan sonra altına mutlaka bir leğen koyun açacağınız zaman kabarıp suyu akarsa turşunun kokusunu çıkarmak bilirsiniz ki çok zor oluyor.
*Turşunuzu renklendirmek için içine 4-5 yaprak kırmızı lahana atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...