English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

4 Eylül 2017 Pazartesi

NİŞASTALI POĞAÇA

NİŞASTALI POĞAÇA

Selamun aleyküm arkadaşlar lezzetlimi lezzetli, yumuşacık denemenizi kesinlikle tavsiye ettiğim enfes bir poğaça tarifim var sırada. Mayalı poğaça ağızda erir mi erir. İçerisindeki nişastadan dolayı adeta ağızda eriyen tadına bayılacağınız ve sürekli yapmak isteyeceğiniz harika bir lezzet.
Hamurun kıvamından dolayı da yapması oldukça pratik. Yapacaklara şimdiden kolaylıklar diliyorum. Allah evlerimizden bereketi hiç eksik etmesin İnşaAllah. Daima paylaşmayı, vermeyi seven kişilerden olmamız dileğiyle. Veren el alan elden daha üstündür. Rabbimin veren, paylaşan insanların rızkınıı daha çok arttırdığına inanalardanım çok şükür.
Nişastalı poğaça nasıl yapılır?

MALZEMELER:
1 Su bardağı buğday nişastası
4 Yada 5 su bardağı un ( un cinsine göre değişebiliyor )
1 Yumurta ( sarısı üzer,ne sürmek için ayrılacak )
1 Su bardağına yakın sıvıyağ
1 Su bardağına yakın ılık süt
1 Paket instant kuru maya
2 Yemek kaşığı şeker
1,5 Tatlı kaşığı tuz




İç malzemesi:
Peynir-maydanoz
Patates vs. ne isterseniz kullanabilirsiniz.
Ben patatesli iç kullandım.

Patatesli harç:
3-4 Patates
1 Orta boy kuru soğan
Bir tutam maydanoz
Yarım yemek kaşığı salça
Karabiber, pulbiber, tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
*Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve ezin.
*Tencereye yemeklik doğradığınız soğanları ve sıvıyağı koyarak soteleyin.
*Salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra ezilen patatesleri ve baharatları ekleyip, iyice karıştırın.
*İnce doğranmış maydanozu ekleyip, tekrar karıştırın. Ve soğumaya bırakın.




YAPILIŞI:
*Unu ve nişastayı yoğurma kabına alıp, karıştırın. İçine kuru malzemeleri katın.
*Üzerine sütü, sıvıyağı ve yumurta beyazını koyup, yumuşak bir hamur yoğurun.
*Hamurun üzerini örtüp, mayalanmaya bırakın. İsterseniz akşamdan yoğurup, sabah yapabilirsiniz.
*Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde açın. Ortasına ister peynir ister patatesli harç koyup kapatın ve oval şekil verin.
*Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
*Hamurun orta kısımlarını mutfak makası ile kesin. (kesik atın)
*Tepsideki poğaçaları tekrar mayalanması için bekletin.
*.Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürüp, susam çörek otu serpin.
*Poğaçaları soğuk fırına sürün.
*200 Derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
*Afiyet şifalar olsun.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...