English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

13 Eylül 2017 Çarşamba

KARPUZ SUYU

KARPUZ SUYU

Selamun aleyküm arkadaşlar çok severek tükettiğimiz yaz meyvelerinin bir taneside karpuzdur. Sıcak havalar da buz gibi serin serin yemeklerimizin yanında, hatta ve hatta artık kahvaltı sofralarımızda severek tükettiğimiz vştamin deposu karpuzun bu şekilde suyunu sıkarak da tüketebilirsiniz.
Mesela dolabınızda kesilmiş bekleyen veya şekerini az bulduğunuz bir karpuzu da değerlendirebilirsiniz. İçerisine biraz şeker ve buz ilavesiyle nedis bir içecek ortaya çıkacaktır.
Benim dolapta bekleyen yarım karpuzum vardı, nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken aklıma bu şekilde suyunu sıkmak geldi 😀
Hazır meyve suları yerini be ve buna benzer mis gibi doğal meyve suları yapıp tüketmenizi ve sevdiklerinizle paylaşmanızı öneririm.
Karpuz suyu nasıl yapılır?

Kestiğiniz karpuzu bu şekilde streç filmle kapatarak dolapta muhafaza edebilirsiniz.


MALZEMELER:
Yarım karpuz
Buz


YAPILIŞI:
*Karpuzun çekirdeklerini çıkarıp, rondodan geçirin.
*Yada benim yaptığım gibi süzgeçten geçirin.
*Karpuz tatsızsa birraz şeker ilave edebilirsiniz.
*Karpuz suyunu uygun bir bardağa koyup buz ilavesiyle servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...