English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

15 Mayıs 2017 Pazartesi

AŞURE

AŞURE

Selamun aleyküm arkadaşlar aşure sevmeyen yoktur sanırım. İllaki aşure gününde aşure yapacaksınız diye bir kural da yok.  Malzemeleri biraz fazla ıslatıp buzluğa atarsanız,  canınız istediği zaman çıkartıp pratik bir şekilde aşurenizi yapabilirsiniz.
Bir de aşurenizin beyaz olması için içine ceviz atmayın üzerine serpin.
İncirleri, üzümü, fıstığı suda ıslatın ki aşureyi karartmasın.
Aşure nasıl yapılır?

MALZEMELER :
💎250 gr yarma (buğday)
💎125 gr nohut
💎125 gr kuru fasulye
💎100 gr izmir üzümü
💎100 gr kuru kayısı
💎Kuru incir, yer fıstığı, elma, fındık
💎Şeker (damak zevkinize göre ayarlayın)

Üzerine:
💎Ceviz, tarçın, nar

YAPILIŞI :
*Buğdayı, nohutu, fasulyeyi ayrı ayrı kaplara ıslatın.(1 gün önceden)
*Sularını süzüp,  ayrı ayrı düdüklü de haşlayın.(biraz diri kalacak şekilde)
*Pişireceğiniz tencereye Buğdayı suyuyla koyun. Nohut ve fasulye'nin suyunu süzüp buğdayın üzerine ekleyin.
*Üzerine bolca su çekip haşlanmaya bırakın.
*Kayısıyı, inciri 4'e bölüp. İncirleri, üzümü, yer fıstığını musluk suyu ile dolu bir kaba koyup 15-20 dk ıslatın arada suyunu değiştirin.
*Kaynayan aşurenin içerisine suyunu süzüp atın.
*Onlarda Yumuşamaya başlayınca dilimlediğiniz elmaları ve tüm olarak fındıkları atın.  Damak zevkinize göre şekeri de ekledikten sonra Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
*Aşureleri kaselere alıp üzerini dövülmüş ceviz ve tarçın karışımı ve nar ile süsleyin.
*Afiyet,şifalar olsun. Bereketi bol olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...