AŞURE
Selamun aleyküm arkadaşlar aşure sevmeyen yoktur sanırım. İllaki aşure gününde aşure yapacaksınız diye bir kural da yok. Malzemeleri biraz fazla ıslatıp buzluğa atarsanız, canınız istediği zaman çıkartıp pratik bir şekilde aşurenizi yapabilirsiniz.
Bir de aşurenizin beyaz olması için içine ceviz atmayın üzerine serpin.
İncirleri, üzümü, fıstığı suda ıslatın ki aşureyi karartmasın.
Aşure nasıl yapılır?
MALZEMELER :
💎250 gr yarma (buğday)
💎125 gr nohut
💎125 gr kuru fasulye
💎100 gr izmir üzümü
💎100 gr kuru kayısı
💎Kuru incir, yer fıstığı, elma, fındık
💎Şeker (damak zevkinize göre ayarlayın)
Üzerine:
💎Ceviz, tarçın, nar
YAPILIŞI :
*Buğdayı, nohutu, fasulyeyi ayrı ayrı kaplara ıslatın.(1 gün önceden)
*Sularını süzüp, ayrı ayrı düdüklü de haşlayın.(biraz diri kalacak şekilde)
*Pişireceğiniz tencereye Buğdayı suyuyla koyun. Nohut ve fasulye'nin suyunu süzüp buğdayın üzerine ekleyin.
*Üzerine bolca su çekip haşlanmaya bırakın.
*Kayısıyı, inciri 4'e bölüp. İncirleri, üzümü, yer fıstığını musluk suyu ile dolu bir kaba koyup 15-20 dk ıslatın arada suyunu değiştirin.
*Kaynayan aşurenin içerisine suyunu süzüp atın.
*Onlarda Yumuşamaya başlayınca dilimlediğiniz elmaları ve tüm olarak fındıkları atın. Damak zevkinize göre şekeri de ekledikten sonra Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
*Aşureleri kaselere alıp üzerini dövülmüş ceviz ve tarçın karışımı ve nar ile süsleyin.
*Afiyet,şifalar olsun. Bereketi bol olsun 😊
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sütlü Tatlılar
- Sıkma Tarifi
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- İçecekler
15 Mayıs 2017 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...

-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SALÇASIZ BULGUR PİLAVI Buğday dan yapılan bulgur pirinçten çok daha besleyici bir besin maddesidir. Anadolunun geleneksel yiyeceğidir. Y...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder