English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

31 Mayıs 2017 Çarşamba

TRUF

TRUF

Selamun aleyküm arkadaşlar hayırlı bereketli Ramazanlarınız, iftarlarınız, sahurlarınız olsun inşallah Rabbim tutulan oruçları kabul eylesin.

''Ey iman edenler , sizden öncekilere yazılsığı gibi oruç size de yazıldı ( farz kılındı ). Umulur ki sakınırsınız.'' ( Bakara Suresi 183 )

Oruç ibadeti islamın beş şartından birisidir ve mükafatı çok fazladır. Peygamberimiz (sav) de bu ibadetin fazileti üzerinde çok fazla durmuş ve tüm detaylarıyla bu ibadetin inceliklerini tüm ümmete anlatmıştır.
Resullullah efendimiz (sav) , iftarda acele eder ve yakınlarınında acele etmelerini teşvik edermiş.  Sahura mutlaka kalkar fakat iftarın aksine sahur yemeğini geç saatlere burakırmış. İftarını hurma bulamazsa su ile açarmış.
Oruç ile ilgili hadislerinde Peygamber efendimiz (sav) buyuruyor ki:
''Adem oğlunun her ameli katlanır. Bir iyilik yedi yüz misline kadar katlanabilir. Yalnız oruç müstesna . Çünkü onun mükafatını Allah verecektir. Oruçlu iken iki ferah vardır. . Birincisi iftar zamanının sevinci. İkincisi Rabbine  ulaştığı zamanki sevinçtir.'' (Müslim)
Farz olan Ramazan orucunu bozmak büyük günahlardandır.
Sevgili arkadaşlar sağlığınız el verdiği sürece farz olan orucu tutmaya gayret edin. Çeşitli bahanelerle oruç tutmaktan kaçınmayın. Şöyle ki ; Oruç tutmak için can atan, iftarın ve sahurun o şenliğini, heyecanını yaşamak için can atan fakat rahatsızlığı dolayısıyla oruç tutamayan , o özlem duygusuyla yaşayan o kadar çok insan var ki. Bu nedenle eliniz de fırsat varken bu güzellikleri doyasıya yaşamanın hazzına varmak dileğiyle..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Truf yapımı hem pratik hem lezzeti olan üstelik görselliyle tüm dikkatleri üzerine toplayan nefis bir atıiştırmalık. Denemeyen kalmasın bence 😉👌👌
Truf nasıl yapılır?

MALZEMELER:
1,5 Pk (220 gr lık) kakaolu kek yada evde kalmış bayat kek
1 Pk (200 ml) sıvı krema
1,5 Pk  bitter-sütlü çikolata (80 gr lık)

Üzerine: Renkli şekerlemeler, fındık kırığı, ceviz kırığı, antep fıstığı, hindistan cevizi vs.




YAPILIŞI:
*Kekleri bir kabın içerisine elinizle ufalayın.
*Bir tavanın içerisine sıvı kremayı boşaltın ve ocağa alın ısınınca içerisine parçaladığınız çikolataları ekleyin ve karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. ( kremayı kesinlikle kaynatmayın aksi halde kesilir)
*Bu karışımı keklerin üzerine döküp iyice yoğurun ve dolaba koyup 1 saat dinlendirin.
*Soğuyan hamuru alıp elinizde küçük toplar yaparak istediğiniz şekerlemelere bulayıp mini kek kapsüllerine yerleştirin.
*İşlem bittikten sonra tekrar dolaba kaldırıp soğutun ve servis edin.
*Afiyet şifalar olsun sofralarınızdan bereket evlerinizden huzur hiç eksik olmasın. Hayırlı iftarlar.





2 yorum:

  1. Merhaba Ebru hanım çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık. Üzerine kullandığınız şekerlemelerden nerede bulabilirim acaba? şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çok teşekkür ederim. Üzerindeki şekerlemeleri ben pasta malzemeleri satan dükkandan alıyorum. Ama bazı büyük marketler ve pastanelerde de bulabilme imkanınız olabilir.

      Sil

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...