TEKLİ PASTA / PORSİYONLUK PASTA
Hayırlı günler arkadaşlar bu görseli ve lezzeti harika tekli pastayı çok kolay bir şekilde ve isteğiniz meyveler ile hazırlayabilirsiniz.
Kremşanti sevmiyorsanız kakaolu kremşanti yerine, kakaolu krema da kullanabilirsiniz.
Tekli /porsiyonluk pasta nasıl yapılır?
MALZEMELER :
🍰4 yumurta
🍰1 su bardağı un
🍰1 su bardağından bir parmak eksik şeker
🍰2 yemek kaşığı nişasta
🍰2 yemek kaşığı sıvıyağ
🍰2 yemek kaşığı kakao
🍰yarım pk kabartma tozu
Keki ıslatmak için :
🍰1 su bardağı süt
🍰3 yemek kaşığı vişne reçeli suyu
Arası için:
🍰1,5 pk kakaolu toz kremşanti
🍰250 ml (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı) süt
Üzerine:
🍰1 pk toz sade çırpılmış kremşanti
🍰çilek, muz, kivi vs.
🍰toz jöle (kabartma tozu paketi gibi olandan, üzerindeki tarife göre yapın)
Meyvelerin üzerine sürülecek parlaklık vermesi için.
YAPILIŞI :
*Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Üzerine sıvıyağ, nişasta, kakao,kabartma tozu ve unu ekleyip, karışımın kabarıklığını södürmeden yavaşça karıştırın.
*Dikdörtgen tepsiye yada borcama yağlı kağıt serip, karışımı dökün.
*170 derecede kontrollü bir şekilde pişirin.
*Kakaolu ve sade kremşantileri ayrı kaplarda çırpıp katılaşması için dolapta bekletin.
*Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerini vişne reçelli süt karışımı ile ıslatın.
*Kekleri küçük dikdörtgenler halinde kesin yani (süt dilimi gibi)
*Kakaolu kremşantiyi krema torbasına koyun ve her bir kekin üzerine kremşantiden sıkın.
*Sade kremşantiyi bir poşete koyup uç kısmını çok az makasla kesip, pastanın üzerine gelişi güzel sıkın.
*Üzerine meyveleri dizdikten sonra, Meyvelerin parlak olması için biraz jöle gezdirin.
*Dolapta soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.😊
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sütlü Tatlılar
- Sıkma Tarifi
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- İçecekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...

-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SALÇASIZ BULGUR PİLAVI Buğday dan yapılan bulgur pirinçten çok daha besleyici bir besin maddesidir. Anadolunun geleneksel yiyeceğidir. Y...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder