English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

22 Mayıs 2017 Pazartesi

TUZLU KEK / PEYNİRLİ KEK

TUZLU KEK / PEYNİRLİ KEK

İnsanoğlu neden yaptığı hatanın farkına varmaz? Ve hala haklıymış gibi davranıp iddialaşmaya, kendince yanlış savunmalara devam eder.
Bu davranış karşısındaki kişiyi daha da uzaklaştırıp, kendinden soğutmaktan başka hiç bir fayda sağlamaz.
Öncelikle oturup,  düşünmek gerekir.  Ben nerede yanlış yaptım, kimlere fırsat verip kimleri dost görüp en özelime bile burunlarını sokturdum diye. Vicdan çok önemlidir. Düşünün arkadaşlar, örneğin bir evlilikte üzerinize düşen görevi fazlasıyla yapıp kendinizden ödün verdiyseniz, çok sevip, değer verip birde sevdiğiniz kişinin hatrına onun sevdiklerine saygıda kusur etnediyseniz,  evinize,eşinize bağlı kalıp onun başını hiç bir zaman yere eğdirmediyseniz, daha saymakla bitmeyen bir çok sorumluluğu üzerinize alıp aslan gibi üstesinden gelmişseniz ve hala karşı tarafa yarananayıp, ısrarla sabrettiyseniz elinizden geleni yapmılsınızdır.
Hiç kimse saf yada akılsız değildir. Özellikle bir kadın her ne kadar kullanıldığının farkına varsa da,  ondan gizli işler çevrildiğini bilsede sabreder ve susar.  Ta ki o son darbede,  sabrının tükendiği en son nokta da işler tam tersine döner ve işte o an kadın beyninde herşeyi bitirir.
Kadın çok sevdiği zaman,  deli gibi bağlanır. At gözlüğü takmışcasına ondan başkasını gözü görmez. Kısacası sevdimi tam sever,  sildimi de tam siler. Yeter ki kendinizden soğutmayın. Kadın gittiği zaman geri dönüşü olmaz. Elinizdekinin kıymetini kaybetmeden önce bilin,  ve unutmayın ki hiç kimse vazgeçilmez değildir..

Kahvaltıya çok yakışan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum 😊 dolapta kalmış peynirlerinizi de bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Tuzlu kek / peynirli kek nasıl yapılır?

MALZEMELER :
🌹1 Su bardağı beyaz peynir
🌹1 Su bardağı kaşar yada herhangi bir peynir çeşidi
🌹3 Yumurta
🌹Yarım demet maydanoz
🌹Yarım demet taze soğan
🌹Tuz, karabiber
🌹1 Su bardağı süt
🌹1Çay bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
🌹1 Pk kabartma tozu
🌹2 Su bardağı un

Üzerine: Susam, çörekotu


YAPILIŞI :
*Peynirleri ufalayıp,  bir kaba alın.  Üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyin. Peynirin tuzu azsa tuz ilave edin ve biraz da Karabiber ekledikten sonra karıştırın.
*Bu karışımın üzerine unu ve kabartma tozunu eleyerek tekrar karıştırın.
*Başka bir kapta yumurta, süt ve sıvıyağı çırpıp,  peynirli karışıma ilave edin.
*Kek hamurundan biraz katı bir hamur olacak.
*Karışımı ister tepsiye, ister kalıplara koyup üzerine susam,  çörekotu serperek 200 derece fırında pişirin.
*Afiyet şifalar olsun.  Şükrünüz bol olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...