English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

21 Mayıs 2017 Pazar

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ (RULO)

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ (RULO)

C vitamin değeri çok yüksek olan portakalı her şekil de değerlendirebilirsiniz .
Portakalın suyunu sıkıp tüketebilirsiniz. Üstelik C vitamininden dolayı grip' e karşı çok etkili ve doğal bir yöntem.
Portakal kabuğunu rendeleyip pastalarınıza, tatlılarınıza kullanabileceğiniz gibi kabuklarıyla da nefis , mis kokulu , harika bir reçel yapabilirsiniz.


Siz eşiniz , çocuklarınız seve seve tüketeceksiniz , hatta tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.
Portakal kabuğu reçelinin bu hali biraz el oyalayıcı, zamanım yok uğraşamam derseniz daha önceleri tarifini verdiğim pratik yapımıyla portakal kabuğu reçelini yapabilirsiniz. Reçeller kategorisine baktığınızda tarifime kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ben elimden geldiğince herşeyi değerlendirmeye çalışırım ve birşeyler üretmeye gayret ederim. Sizler de ellerinizdeki malzemeleri değerlendirerek nefis lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Aynı zaman da israf da etmiş olmazsınız. ALLAH israf edenleri ve Cimri kullarını sevmez. Rabbim cümlemizi yardımlaşmayı , vermeyi, paylaşmayı seven kullarından eylesin. AMİN.
Portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır ?

MALZEMELER:
5-6 Adet iri ve kabuğu kalın portakal
4 Su bardağı şeker
5,5 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı limon suyu
1 Fiske tuz


YAPILIŞI :
*Portakalları yıkayıp turuncu kısımlarını rendenin ufak gözüyle rendeleyin. ( reçel acı olmaması için)
*Portakalların kabuklarını yukarıdan aşağıya doğru aralıklı olarak dilimlere ayırın ve dikkatli bir şekilde kabukları soyun.
*Kabukları sıkıca rulo yaparak iğne geçirdiğiniz ipe takın resimde de görüldüğü gibi sıkı sıkı rulolar halinde dizin.
*İpe geçirdiğiniz kabaklar bitince sıkıca bağlayın. Geniş bir kaba alıp üzerine su çekin. Ara ara suyu değiştirerek 1 gece bekletin (acısı çıkması için)
*Ertesi gün Portakal kabuklarını tencereye alıp üzerine su çekin ve kaynatın . Suyunu süzüp tekrar su çekerek kaynatın. Portakal kabuklarını bir kaba alıp tencereye suyu ve şekeri koyun ve portakal kabuklarını ipleriyle birlikte şekerli suya atıp, kaynamaya bırakın.
*Biraz koyulaşan reçel den portakal kabuklarını dikkatli bir şekil de çıkartıp kaba alın ve iplerinden dikkatlice çıkartın.
*İpten çıkarttığınız kabukları reçelin içine bırakın 10 dk daha kaynatıp tuzu ve limonu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
*Reçeli sıcakken kavanozlara koyup, soğuyunca ağzını kapatın.
*Afiyet şifalar olsun. Evlerinizden bereket hiç eksik olmasın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...