English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

17 Mayıs 2017 Çarşamba

FIRINDA KAŞARLI ÇITIR EKMEK

FIRINDA KAŞARLI ÇITIR EKMEK

Sen ki şerrin içine hayr'ı gizleyensin RABBİM..
Bizlere..
Hakkımızda herşeyin hayırlısını NASİP eyle!

Kahvaltıya, çayınızın yanına nefis bir tarif ve yapımı çok da kolay severek yiyeceğinizi umuyorum. 😊
Fırında kaşarlı çıtır ekmek nasıl yapılır?

MALZEMELER :

🌟Ekmek (yarım yada çeyrek kesilmiş halde)
🌟Kaşar peyniri
🌟Tereyağı


YAPILIŞI :
*Çeyrek ekmek yada yarım ekmeğin arasını bıçakla kesin.
*Yağlı kağıt serili tepsiye ekmekleri arası açık olarak yerleştirin.
*Kaşarları parmak kalınlığında ve uzunluğunda dilimleyip ekmeklerin bir tarafına dizin ve her ekmeğe nohut büyüklüğünde 3-4 parça tereyağını aralıklı olarak kaşarların üzerine koyun.
*200 derecede kaşarlar eriyip,  ekmekler kızarana kadar bekletin.
*Ekmekleri fırından alıp, ekmeğin diğer yarısını üzerine kapatarak bezle üzerine bastırın.
*Sıcak olarak tüketin.
*Afiyet şifalar olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...