English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

2 Temmuz 2017 Pazar

FINDIKLI İRMİKLİ LOKUM / İRMİKLİ TOPLAR

FINDIKLI İRMİKLİ LOKUM / İRMİKLİ TOPLAR

Merhaba arkadaşlar görsel açıdan da lezzet açısındanda mükemmel leziz ve çok hafif bir tarif bu irmikli toplar.
5 Çaylarınızda, günlerinizde, misafirlerinize, hatta tatlı niyetine yapabileceğiniz bir lezzet.
Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz üzerine fındık yoksa bedem antep fıstığı, ceviz hatta bonibon yada renkli şekerlemeler yerleştirebilirsiniz. İsterseniz yuvarlarken irmik toplarının orta kısmına da fındık yerleştirebilirsiniz nasıl arzu ederseniz artık. Hepinize sevdiklerizle mutlu, huzurlu sevgi ve saygı dolu bayramlar diliyorum. :)
Fındıklı irmikli lokum / irmikli toplar nasıl yapılır?

MALZEMELER:
3 Su bardağı irmik
7 Yemek kaşığı irmik
7 Yemek kaşığı şeker
1 Limon kabuğu rendesi yada damla sakızlı - sade vanilya ( ben sütlü tatlılara limon kabuğunu çok yakıştırırım )
1 Poşet toz kremşanti

Üzeri için :
Hindistan cevizi
Kakao



YAPILIŞI:
*3 Su bardağı sütü tencereye alın.
*7 Yemek kaşığı irmik, 7 yemek kaşığı şekeri ekleyin.
*Çırpma teliyle iyice karıştırarak pişirmeye başlayın.
*Kaynamaya başladıktan sonra ister limon kabuğu, ister vanilya ekleyerek pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın.
*Uygun bir kaba boşaltıp, soğumaya bırakın.
*Soğuduktan sonra 1 poşet kremşantiyi toz olarak ilave edip, karıştırın.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak hindistan cevizine bulayın.
*Kakaolu yapmak isterseniz hindistan cevizi ile biraz kakoyu karıştırın ve yuvarladığınız topları bulayın.
*Hazırladığınız irmik toplarını servis tabağına alın ve ortalarına fındık, ceviz, badem, antep fıstığı, bonibon vs. batırın.
*Dolaba koyup, soğumaya bırakın.
*Afiyet, şifalar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...