English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

19 Temmuz 2017 Çarşamba

KIŞLIK KÖZLENMİŞ PATLICAN

KIŞLIK KÖZLENMİŞ PATLICAN

Patlıcanları közleyip dondurucuya koymak için farklı bir işlemden geçirmeye gerek yok. Patlıcanları ocakta yada fırında közleyebilirsiniz. Ama en lezzetli hali odun ateşinde yada ocakta közlenmesidir.
Közlemelik patlıcan alırken koyu ve parlak renkli, iri ve yumuşak olmasına dikkat edin. Çünkü sert patlıcanların çekirdekleri büyük olabilir. Közlediğiniz patlıcanları dondurucuya atıp, kışın salata ve közlenmiş patlıcanla yapılan yemeklerde kullanabilirsiniz. Ben evde olan patlıcanları şehir dışına gideceğim için bozulmaması adına kullandığım için az oldu.
Elinizin altında kolaylıkla hazırlayabileceğiniz yemek yada salata malzemesi elde etmiş olursunuz.
Kışlık közlenmiş patlıcan nasıl hazırlanır?



MALZEMELER:
İstediğiniz miktarda patlıcan

YAPILIŞI:
*Patlıcanları ocakta, odun ateşinde yada fırında közleyin.
*Patlıcanların kabuklarını soyun ve fazla suyunun akması için süzgece koyun.
*Patlıcanları küp küp doğrayıp, buzdolabı poşetlerine yeterli miktarda koyun ve ağzını bağlayın.
*Hepsi bittikten sonra dolabınızın buzluğuna yerleştirin.
*Afiyet şifalar olsun. Bereketli olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...