English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

15 Temmuz 2017 Cumartesi

VİŞNE REÇELİ

VİŞNE REÇELİ

Selamun aleyküm arkadaşlar reçeller arasında en çok tercih ettiğim ve sevdiğim vişne reçelidir. Vişne mevsimi çabuk geçen bir meyve türüdür. Bu bakımdan reçelinizi, konservelerinizi, marmelatlarınızı biran evvel yapın. Vişnelerin zamanı geçer ve ağaçta iyice olgunlaşana kadar bekletilirse o vişneler kesinlikle kurtlanmış vişnelerdir. Bu sebeple vişnelerinizi fazla geçikmeden erken alın. Vişne reçeli kadar vişne marmelatı ve konservesi de kış hazırlığı için  tercih ettiğim seçenekler arasındadır.
Bir önceki paylaşımlarımda vine konservesi nin ve vişne marmelatı nın tarifini de vermiştim. Arkadaşlar tariflere kolaylıkla ulaşabilmek için etiketleri takip edin. Yani reçeller yada kış hazırlıklarında bu gruplar var.
Vişne reçeli nasıl yapılır?

MALZEMELER:

1 Kilo vişne
1 Kilo şeker ( 5 su bardağı )
5-6 Parça limon tuzu
Bir fiske tuz

YAPILIŞI:
*Vişneleri yıkayıp, ayıklayın.
*Çekirdeklerini kürdan yardımıyla yada özel çekirden çıkarıcı alet ile çıkartın.
*Üzer,ne şeker döküp, ağzı kapalı olarak  en az 6-8 saat arası bekletin.
*Bu süre sonunda şekerin büyük bir kısmı erimiş olacak.
*Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
*Üzerinde oluşan köpükleri alın.
*Altını kısıp reçelin suyu kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
*Altını açtığınızda kaynarken iri gözenekler çıkmaya başlayınca, limon tuzunu ekleyin.
*2-3 Dakika daha kaynatıp, sıcakken kavanozlara alıp, soğuyunca ağzını kapatın.
*Güneş görmeyen yerde saklayın.
*Afiyet şifalar olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...