English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

4 Temmuz 2017 Salı

VİŞNE SUYU

VİŞNE SUYU

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 40-42 dereceyi gösterirken, bu dayanılmaz sıcaklarda en iyi gelecek olan buz gibi vişne suyudur. Tam da mevsimiyken alıp yapın ve doğal meyve suyu tüketin.
He zaman dediğim gibi yine söylüyorum hazır meyve sularına, asitli içeceklere kesinlikle karşıyım. İçerisinde ne olduğu belli olmayan içeceklerden uzak durup bu ve buna benzer doğal içecekler yapmak en güzeli.
Vişneleri yıkayıp, saplarını ayıkladıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup, buzluğa atarak saklayabilirsiniz. Kışın da ister vişne suyu, vişne kompostoso, yada vişne suyundan pasta jölesi yapabilirsiniz.
En lezzetli reçellerden biri olan vişne reçelide nefis olur. Yakın zaman içerisinde vişne reçelinin terifini de sizlerle paylaşacağım İnşaAllah.
Şimdi geçelim bu nefis vişne suyunun yapımına.
Vişne suyu nasıl yapılır?



MALZEMELER:
2 Kilo vişne
Üzerine çıkacak kadar su
3-4 Su bardağı şeker (damak zevkinize göre ayarlayın)
1 Çay kaşığı limon tuzu


YAPILIŞI:
*Vişneleri yıkayıp, ayıkladıktan sonra tencereye alın.
*Üzerne çıkacak kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın.
*Vişneler çatlayana kadar kaynatın ve şeker ile limon tuzunu ilave edin.
*Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
*En az 1 saat bekletip, vişnelerin renginin suyuna iyice çıkmasını sağlayın.
*Uygun bir kaba vişne suyunu süzün.
*Vişnelerin dağılıp posasının suyuna karışmamasına dikkat edin.
*Sürahiye boşaltıp, soğumaya bırakın.
*Buz ilavesiyle servis edin.
*Afiyet şifalar olsun. Şükrünüz bol olsun.






2 yorum:

  1. güzel tarifleriniz için çok teşekkür ederim. Bende yaptım bu nefis vişne suyunu şu aşırı sıcaklarda mükemmel oldu soğuk soğuk doğal mis gibi tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşeyin doğalı en güzeli😊afiyet şifalar olsun.

      Sil

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...