English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

28 Temmuz 2017 Cuma

PATATES KAVURMASI

PATATES KAVURMASI

Merhaba arkadaşlar patates sevenler için kahvaltıya en güzel seçenek olan bu nefis patates kavurmasını mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Patatesin cinsi iyi ve çabuk pişenden olursa çok daha lezzetli olacaktır.
Millet olarak patatesin girdiği her tür yemeği çok seviyoruz. Heleki patates kızartması :) nefiss. Patates alırken içinin sarı olmasına dikkat edin çünkü o tür patatesler daha lezzetli oluyor. Patatesin dış kabuğu pürüzsüz olan değilde, pütürlü olan kızartmaları daha çıtır oluyor. Eğer ki patatesleriniz (çillenme) yani üzerinden yeşillenme yaptıysa o patatesleri kullanmayın  hemen atın. Bu tür patateslerin tüketilmesinin kansere yol açtığı söylenmektedir. Biz tedbirimizi alalım da takdir Allah' dan.
Patates kavurması nasıl yapılır?

MALZEMELER:
5 Adet orta boy patates
2 Orta boy kuru soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı salça
Karabiber, pulbiber, tuz
Bir tutam maydanoz

YAPILIŞI:
*Patatesleri yıkayıp, kabukları ile birlikte haşlayın.
*İyice yumuşayan patateslerin kabuklarını soyun ve ezin.
*Tencereye sıvıyağı koyup, yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin.
*Soğanı pembeleşene dek kavurun ve salçayı ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra ezdiğiniz patatesleri baharat ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın.
*Patates kavurması bol yağlı daha lezzetli olur eğerki yağ az gelirse bu aşamada ekleyebilirsiniz.
*5 Dakika kavurduktan sonra üzerine ince doğranmış maydanoz atıp, tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
*Sıcak olarak servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...