ARNAVUT CİĞERİ
Kimi insan, yaşadığı zorlukları bahane edip, Allah'tan uzaklaşır.
Kimi insanda
Yaşadığı zorlukları vesile edip,
Allah'a yakınlaşır.
Arnavut ciğeri nasıl yapılır?
MALZEMELER :
🔷Yarım kg dana ciğer (zarını alıp küp doğrayın.)
🔷tuz,yarım su bar un
Kızartmak için: Bol sıvıyağ
Soğan salatası için:
🔷2 kuru soğan
🔷sumak,tuz,limon,maydanoz
YAPILIŞI:
Ciğere tuz atıp süzgece koyup bekletin tuzunu içine alsın suyu süzülsün. Unu ciğerin üzerine serpin ve sallayın un heryerine bulansın. Tavaya bolca yağ koyup ısıtın ciğerleri içine atıp kızartın.(yağ ciğerlerin üstünde olmalı iyi kızarması için. Çok kızartmayın sertleşir.)
Servis tabağına alın.
Salatayı önceden yapın. Soğanları söğüş doğrayıp tuzla hafif ovup suda bekletin acısı çıksın. Suyunu süzüp üzerine sumak serpip doğranmış maydanoz ekleyin birazda limon sıkıp harmanlayın. Servis tabağına ciğeri,soğan salatasını,dilim domatesleri alıp servis edin. Afiyet olsun 😊
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sütlü Tatlılar
- Sıkma Tarifi
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- İçecekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...

-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SALÇASIZ BULGUR PİLAVI Buğday dan yapılan bulgur pirinçten çok daha besleyici bir besin maddesidir. Anadolunun geleneksel yiyeceğidir. Y...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder