English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

30 Mart 2017 Perşembe

KAHVE SOSLU,KREMALI KEK

KAHVE SOSLU,KREMALI KEK

Yaşamımız boyunca sahip olabileceğimiz en değerli şey sağlığımızdır. Sağlıklı olmadıktan sonra dünya bizim olsa da bir anlamı olmaz. Sağlığımız olduğu sürece emek vererek, çaba göstererek tekrardan sahip olduklarımızı kazanmamız mümkündür. Sağlığın değerini anca onu kaybedince anlarız,sağlıklı olduğumuz vakti önemsiz olarak görüp dünya malı için çabalarız. Ne zaman hastalanırsak o zaman yaptıklarımız için pişmanlık duyarız.


İnsanoğlu geçmişini unutmamalı,ne oldum değil,ne olacağım diyebilmeli.
Sağlığımızı korumak adına, bize zarar veren yiyeceklerden,ortamdan ve kişilerden uzak durmalıyız.

Hayata bir kere geldik, neden başkaları için kendimizi yıpratıp,sıkıntıya sokuyoruz. Bir şeyler istediğiniz gibi gitmiyorsa,bir şeyleri değiştiremiyorsanız bırakın gitsin. Kendinizdeki cevherleri görüp yolunuza devam edin. Sağlık ve huzur gibisi var mı?  O halde olumsuzluklardan ve olumsuz insanlardan elinizden geldiğince uzak durmaya gayret edin. Geleceğe güzel bakın ve güzel olacağına inanın.😊🌸💟

Şimdi gelelim bu nefis kahve soslu, kremalı kek tarifine 😉

MALZEMELER:
Keki için:
🌼2 yumurta
🌼1 çay bar şeker
🌼1 çay bar sıvıyağ
🌼1 çay bar süt
🌼1 pk K.tozu
🌼2 y.kaş kakao
🌼1,5 su bar un

Muhallebisi için:
🌼2,5 su bar süt
🌼1 çay bar şeker
🌼1,5 çay bar un
🌼1 pk krema

Keki ıslatmak için:
🌼1 su bar süt
🌼1 tatlı kaş nescafe
🌼1 tatlı kaş şeker
Üzerine: kakao yada hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri beyazlayana dek çırpın.Üzerine sıvıyağ,süt ekleyip karıştırın. Kakao un ve K.tozunu ekleyip karıştırın. Kare küçük borcama döküp 175 derecede 20-25 dk pişirin. Süt,kahve ve şekeri cezveye alıp ılıtın. Ilık kekin üzerine gezdirin. Zaman varsa üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.
Krema için un kokusu çıkana kadar kavurun. Soğutun ve üzerine sütü,şekeri ekleyip koyulaşana dek pişirin. Ilınınca 1 pk Kremayı ekleyip çırpın ve kekin üzerine döküp soğumaya bırakın. 2-3 saat dolapta soğutun. (1 gece durursa daha iyi olur)
Üzerine kakao eleyin yada hindistan cevizi serpin. Dilimleyerek servis edin afiyet olsun 😊



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...