English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

18 Mart 2017 Cumartesi

DALYAN KÖFTE

DALYAN KÖFTE

Mum olmak kolay değildir.
Işık saçmak için, önce yanmak gerek.
HZ.MEVLANA

dalyan köfte görselliği ile gözlerinizi,tadı ile damaklarınızı şenlendirecek. Dalyan köftenin içerisindeki kıyma,yumurta tam bir protein küpü 😊 Dalyan köfte ismini nereden aldı diye düşünmeden edemedim 😀 Dalyan balıkçılık olduğuna göre; acaba balıkçıların tükettiği ve mutfağa girince gelişen bir yemek mi?  Kim bilir 😊 Neyse biz dalyan köftenin yapılışına geçelim.

MALZEMELER :
Köftesi:
🍟500 gr az yağlı kıyma
🍟2 çay bar bayat ekmek(yada galeta unu)
🍟1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
🍟yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
🍟 1 yumurta sarısı (akı dışına sürülecek)
🍟Karabiber, pulbiber, az kimyon,tuz

İç harcı:
🍟2-3 orta boy havuç (haşlanmış)
🍟4-5 y.kaş haşlanmış bezelye (garnizon de olur)
🍟2 patates
🍟2 haşlanmış yumurta
Üzerine :
🍟1 yumurta akı
🍟1 tatlı kaş salça

YAPILIŞI :
Köfte harcını karıştırma kabına alıp iyice yoğurun. Dolapta 30 dk dinlendirin. Havuçları yıkayıp,soyun uzunlamasına ikiye ayırın,patatesleride kızartmalık doğrayıp kızartın. Bir tabağa alın. Bezelyeli tazeyse haşlayın.Tezgahın üzerine yağlı kağıt yada alüminyum folyo serip harcı üzerine alıp merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıp tam orta kısmına uzunlamasına havuç,patates,bezelye ve haşlanmış yumurtayı dikine ikiye ayırıp köftenin üzerine dizin. Alüminyum folyo yardımı ile rulo yapıp katlama kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta akını sürün. (köfte dağılmaması için.)
Salçayı çok az suyla açıp onuda köftenin üzerine sürün. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırına verin. Köfte sulanacaktır, ara ara bakıp tepside suyu dalyan köftenin üzerine kaşıkla dökün. 15 dk sonra folyoyu kaldırıp üzeri açık pişirin. İstediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Dalyan köfte servise hazır. 😊 Şifa olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...