Portakal kabuğu reçeli 😍
Şimdi tam mevsimiyken portakal kabuğu reçelinin bu kolay halini yapmanın tam sırası 😊
O kadar hoş bir aroması varki sizinde çok seveceğinizi düşünüyorum 😉 şimdi geçelim tarifimize
MALZEMELER:
🍁4-5 kalın kabuklu portakal
🍁4 su bar şeker
🍁5 su bar su
🍁çeyrek limon suyu yada küçük bir limon tuzu
YAPILIŞI :
Portakalları yıkayıp rendenin küçük gözünde turuncu yerlerini rendeliyoruz sonra küp şeklinde doğuyoruz su dolu bir kaba alıp ara ara suyunu değiştirerek bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün tencerede 2 defa 5 er dk kaynatıp suyunu süzüyoruz.Tencereye suyu,şekeri koyup biraz kaynattıktan sonra portakal kabuklarını ekleyip 1 saate kadar kaynatıp limon suyu ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Sıcakken kavanozlara boşaltıp soğuyunca ağzını kapatıyoruz. Şifa olsun 😊
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sütlü Tatlılar
- Sıkma Tarifi
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- İçecekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...

-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SALÇASIZ BULGUR PİLAVI Buğday dan yapılan bulgur pirinçten çok daha besleyici bir besin maddesidir. Anadolunun geleneksel yiyeceğidir. Y...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder