MAYALI ÇIĞIRTMA💕
Merhaba arkadaşlar ege'de pişi, iç anadoluda çığırtma 😊 Hem kabartmatozlu hem mayalı yapılabilen çok lezzetli bir tarif
MALZEMELER:
🌺un,tuz
🌺1 pk yaş maya
🌺4-5 dilim bayat ekmek
🌺yoğurt suyu
İç malzemesi:
🌺peynir
🌺maydanoz
Kızartmak için: Sıvıyağ
YAPILIŞI :
Hamuru yoğurup üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp tezgahta yarım cm kalınlığında açıp iç harcı koyup ağzını kapatın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serili tabağa çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz. 😊
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sütlü Tatlılar
- Sıkma Tarifi
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- İçecekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...

-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SALÇASIZ BULGUR PİLAVI Buğday dan yapılan bulgur pirinçten çok daha besleyici bir besin maddesidir. Anadolunun geleneksel yiyeceğidir. Y...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder