English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

28 Mart 2017 Salı

PORTAKAL SOSLU MUHALLEBİ

PORTAKAL SOSLU MUHALLEBİ

Her meyve ve sebzenin kendine has vitamini ve lezzeti vardır. Portakalda bunlardan bir tanesi içerisinde bolca C vitamini barındıran portakal grip olduğumuzda direncimizi kuvvetlendirecek kadar da muhteşem bir meyvedir.


Rabbim her derdin şifasını bizlere muhteşem bir şekilde sunmuş, Elhamdülillah 😇 Portakal ne muhteşem bir meyvedir ki kabuğunu rendekeyerek pastalarımızda kullanarak hoş bir aroma elde ediyoruz ve yine kabuklarından mis kokulu reçeller yapabiliyoruz.

Portakalın iç kısmını hem tüketip hemde yine reçel ve marmelat olarak da değerlendirebiliriz.


Portakal suyunu fabrikalarda işlenip, bozulmaması için, içine binbir türlü katkı maddesi konulup, allanıp pullanarak marketlerde sergilenmesi bizleri cezbetmesin. En doğalı portakalı alıp suyunu kendimiz sıkarak organik bir şekil de tüketmek.
Heleki Portakalları dalından koparıp yemek gibisi yok 😍 küçüklüğüm o mis kokulu portakal ağaçlarının altında koşuşturarak geçti. Ne muhteşem araçlardır onlar 💕
Kalan birşeyi araya gitmemesi için değerlendirmeyi sevenlerdenim bende 😊 Rabbimin verdiği nimetleri israf etmeyelim inşallah çünkü bizim beğenmediklerimizi bulamayanlar var.
Dolapta biraz süt ve biraz daha dursa bozulacak portakallar vardı. Ne yapsam değerlendirsem derken aklıma portakal soslu muhallebi yapmak geldi. Hele birde yeni aldığım bu tatlış kalıpları kullanma hevesim varsa tamamdır. 😊💝
Portakal soslu muhallebi nasıl yapılır?

MALZEMELER :
Portakal muhallebisi için:
🌟3 çay bar portakal suyu
🌟Yarım çay bar nişasta
🌟Yarım çay bar şeker (damak zevkinize göre ayarlayın)

Muhallebisi için :
🌟3 çay bar süt
🌟Yarım çay bar nişasta
🌟 Yarım çay bar şeker
🌟1 pk vanilya






YAPILIŞI:
Öncelikle portakalın suyunu sıkıp tencereye alın üzerine şeker ve nişastayı ekleyip çırpma teliyle çırpıp ocağa alın ve koyulaşana dek pişirin. Uygun kalıpları ıslatıp azar azar koyun ve soğumaya bırakın.(büyük kalıba döküp dilimleyerek yiyebilirsiniz.)
Sonra diğer muhallebi için malzemeleri bir tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın ve koyulaşana dek pişirin soğuyan portakallı muhallebinin üzerine döküp en az 2 saat soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ters çevirip servis edin Afiyet şifalar olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...