English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

17 Mart 2017 Cuma

KREP (AKITMA)

Krep (Akıtma) 😋

Üzülme Can!
Doğruysan zarar gördüm deme.
Bil ki; iyiler mutlaka kazanır.

Selam arkadaşlar bilindiği gibi sosyetik adıyla krep kahvaltıların kurtarıcısı ve zevkle yediğimiz bir seçenek. Üstelik krep'in içindeki süt ve yumurta kalsiyum ve protein açısından zengin ve besleyici. Çocuklarda sevdiğine göre seve seve krep yapabilirsiniz. Şimdi tarifimize gelelim bu yumuşacık krep nasıl yapılır.

MALZEMELER :
🌷1 lt süt
🌷2 yumurta
🌷un,tuz,çok az karbonat
Pişirmek için: çok az sıvıyağ

YAPILIŞI :
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp çırpın.Üzerine sütü ekleyin azar azar un ilavesiyle çırpma teliyle iyice çırpın karbonat ve tuzu ekleyip karıştırın.(kıvamı kek hamuru gibi değil daha akışkan olmalı)Teflon tavaya çok az sıvıyağ dökün ısıtın krepten bir kepçe döküp yayın arkalı önlü pişirin daha sonraki kredilere yağ kullanmanıza gerek yok (teflon tavanız iyiyse) Afiyet şifalar olsun 😊🌸
Besin değeri yüksek yumuşacık bu krep'i mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

NOT:
Krep hamurundan tavaya ne kadar ince olacak şekilde dökerseniz o kadar iyi sonuç elde edersiniz. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...