BEYAZ KİRAZ REÇELİ
Merhaba arkadaşlar beyaz kiraz kırmızı kiraz kadar fazla bulunmasa da bulduğunuz zaman reçelini yapmanızı tavsiye ederim.
Beyaz kirazında kendine göre lezzeti ve aroması var. Kirazın bir çok şeye faydası olduğu kadar saplarının da çok faydalı olsuğu söylenmektedir. Yazın kirazların saplarını yeşilken koparıp kurutabilir , kışında kaynatarak yada ağzınız da çiğneyerek kullanabilirsiniz.
Kiraz sapı metobolizmayı canlandırır.Tokluk hissi verir ve zayıflamak için rejime giren kişiler kiraz sapını kaynatıp, içerler.. Hatta bazı marketler de kiraz sapı çayı da bulunmaktadır. Beyaz kiraz hassas olduğundan dolayı çabuk tüketmek gerekir çünkü çok çabuk kararmaya başlıyor.
Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır?
MALZEMELER:
1 Kilo beyaz kiraz
3 Su bardağı toz şeker
2-3 Diş limon tuzu
YAPILIŞI:
*Kirazları yıkayıp, saplarını çıkartın.
*Kirazın çekirdeklerini kürdan yardımı ile çıkartın.
*Çekirdeklerini çıkarttığınız kirazları tencereye koyun.
*Şekeri bir kat kiraz bir kat şeker olacak şekilde yerleştirin.
*Tencerenin kapağını kapatıp, kirazlar suyunu salana kadar bir kaç saat bekletin..
*Kısık ateşte ocağın üzerinde biraz sulanana kadar tutun. Sulandıktan sonra orta ateşte pişirin.
*Reçelin köpürmemesi ve reçelin parlak olması için kaynamaya başlamadan önce bir parça tereyağı atın.
*Tereyağı kullanmak istemezseniz reçelin üzerinde oluşan köpükleri alın.
*Reçel kaynayıp, yoğunlaşıncaya başlayınca (kıvam alınca) içine limontuzu atın.
*Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
*Kavanozlara koyup, reçel soğuyunca ağzını kapatıp, saklayabilirsiniz.
*Afiyet, şifalar olsun.
NOT:
*Kışın kullanacaksanız reçelleri sıcakken kavanoza koyup ağzını sakıca kapatın ve kavanozu ters çevirin.
*Reçelin kıvamını anlamak için öncedem dolapta soğutulmuş tabağa damlatın ve biraz bekletin. Akişkanlığına bakın eğer ki su gibi akıyorsa kıvamı olmamıştır. Biraz daha kaynatın.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder